Asiakirjan luominen

Vinen kohteisiin voidaan liittää muilla ohjelmilla luotuja dokumentteja.

Tallenna uusi dokumentti ja yhdistä se Vine-kohteeseen vetämällä dokumentin kuvake kohteen ikkunaan. Vine luo automaattisesti sekä itse dokumenttikohteen että yhteyden dokumenttikohteen ja toisen kohteen välille.

Vine tallentaa vain viittauksen dokumenttiin, ei sen sisältöä.

Jos siirrät dokumenttia alkuperäisestä tallennuspaikastaan, pitäisi sinun määritellä Vinen dokumenttilinkit uudestaan.

Jos haluat luoda uuden dokumenttikohteen, vie hiiri plus ikonin päälle vasemmassa työkalupalkissa ja valitse Dokumentti. Asiakirjan muokkauslomake avautuu.

1. Syötä muokkauslomakkeeseen asiakirjan ja kuvaus.

2. Määritä tarvittavat käyttöoikeudet, asiakirjan tyyppi, vaihe sekä tarvitessasi myös päiväys ja aika.

3. HUOM: Asiakirjan vakiomuokkauslomakkeessa on seuraavat asetukset, jotka voit ottaa pois käytöstä, jos et ole Vine Document Manager -ryhmän jäsen.

• Valitse Tallenna palvelimelle jos haluat tallettaa dokumentin tietokantaan. Tämän asetuksen tyhjentäminen poistaa automaattisesti Säilytä vanhat versiot -asetuksen.

• Valitse Säilytä vanhat versiot, jos haluat säilyttää kaikki asiakirjan versiot. Jos haluat säilyttää vain viimeisimmän version, jätä ruutu tyhjäksi.

4. Napsauta hiirellä Seuraava.

• Jos et valinnut Tallenna palvelimelle, valitse asiakirjatiedosto ja valitse Tallenna:

Huomaa, että jos et käytä Vine Document Manageria, tallentaa Vine Web vain viittauksen dokumenttiin, ei sen sisältöä.

• Jos valitsit Tallenna palvelimelle, valitse asiakirjatiedosto ja valitse Lataa tiedosto: