Dokumenttien luominen

Helpoin tapa luoda dokumentti Vinessä on vetää se sen kohteen päälle, johon haluat sen yhdistää. Tällöin Vine täydentää automaattisesti nimen ja Windowsin osoitepolun:

Seuraavat kentät näkyvät dokumentin perusmuokkauslomakkeessa:

• Nimi. Tähän tulee asiakirjan nimi.

• Windowsin polku. Osoitepolku tiedostoon, johon asiakirja on tallennettu. Jos luot asiakirjan esim. valitsemalla Uusi Kohde -valikosta komennon Dokumentti, täytyy sinun itse antaa oikea osoitepolku.

• Näkyvyys. Tällä määritellään ryhmä, jonka jäsenet näkevät dokumentin.

• Muokkaus. Tällä määritellään ryhmä, jonka jäsenet pystyvät muokkaamaan dokumenttia.

• Laji. Uusi parametri, joka listaa tietokannassasi käytössä olevat vaihelajit.

• Vaihe. Uusi parametri, joka listaa tietokannassasi käytössä olevat vaihelajit.

• Päivä. Valitse päivä kuukausikalenterista. Kellonaika lisätään automaattisesti.

• Pidä vanhat versiot. Tämä on myös uusi asetus, jonka sinun tulisi valita jos haluat säilyttää kaikki asiakirjan versiot. Jos haluat säilyttää vain viimeisimmän version, jätä ruutu tyhjäksi.

• Tallenna palvelimelle. Uusi asetus. Valitse tämä, jos haluat tallentaa asiakirjan tietokantaan. Tämän asetuksen tyhjentäminen poistaa automaattisesti Pidä vanhat versiot -asetuksen.

• Kuvaus. Vapaamuotoinen kuvaus, joka auttaa sinua löytämään haluamasi dokumentin Laajennettu haku-työkalun avulla.

Kun olet täydentänyt kohteen tiedot ja painanut Tallenna, Vine lataa dokumentin tietokantaansa ja pyytää sinua valitsemaan dokumentin ja kohteen välisen yhteyslajin yhdistääkseen kohteet toisiinsa.

Lisää Yhteys ikkuna ilmestyy automaattisesti..

Huomaa, että kun asiakirja on tallennettu tietokantaan, et tarvitse enää koko asiakirjan osoitepolkua. Vain alkuperäinen dokumentin nimi, jota et voi muuttaa, on tallennettu kohteeseen.

Nyt jokainen Vinen käyttäjä, jolla on oikeus asiakirjan käyttöön, voi napsauttaa sitä hiiren oikealla näppäimellä ja valita avautuvasta oikotievalikosta haluamansa toiminnon.