Kartan luominen tai muokkaaminen

Luominen

Uusi kartta luodaan viemällä hiiri plus-merkin päälle vasemmassa työkalupalkissa ja valitsemalla Kartta, tai valitsemalla mikä tahansa kartta ja sen jälkeen oikotievalikosta Uusi. Kartan muokkauslomake avautuu. Tätä lomaketta käyttämällä voit syöttää uuden karttasi perustiedot:

1. Syötä Nimi-kenttään kartan nimi ja muut tiedot Kuvaus-kenttään.

2. Valitse Näkyvyys-valikosta käyttäjäryhmä, joka näkee kartan.

3. Valitse Muokkaus-valikosta käyttäjäryhmä, joka voi muokata karttaa.

4. Jätä Lukittu kenttä tyhjäksi, jos luot kartan heti. Rastimalla Lukittu -ruudun estät kartan muokkaamisen vahingossa. Lukittu -vaihtoehdon valinta voidaan myöhemmin poistaa.

5. Napsauta Tallenna. Luodessasi kartan se on aluksi tyhjä. Voit alkaa muokata sitä käyttämällä kartanmuokkaus -työkalupalkkia.

Muokkaus

Jos haluat muokata olemassa olevaa karttaa, sinun tulee avata kartta tuplanapsauttamalla sitä tai napsauttamalla hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla avautuvasta oikotievalikosta Avaa. Kartta avautuu ja jos se ei ole lukittu, voit alkaa muokata sitä.

Muokataksesi auki olevaa karttaa, tuplanapsauta sen Perustiedot -sivua. Kartan muokkauslomake, missä voit muuttaa kartan asetuksia, avautuu. Jos haluat välttää kohteeseen vahingossa tehtyjä muutoksia, valitse Lukittu -vaihtoehto. Lukittu -vaihtoehdon valinta voidaan myöhemmin poistaa.

Jos teit karttaan väärän muutoksen, voit perua sen valitsemalla Muokkaa -valikosta Peru.

Jos haluat muokata olemassa olevaa karttaa, jota ei ole vielä avattu, napsauta sitä hiiren oikealla painikkeella ja valitse oikotievalikosta Muokkaa.