Tarrojen suunnittelu

Voit suunnitella osoitetarran käyttäen Osoitetarran ulkoasu -ikkunaa.

Tämä ikkuna koostuu kahdesta välilehdestä. Tarra-välilehti on tarkoitettu tarran rivien muokkaukseen, kun taas Sivu-välilehdellä voi muokata koko tarraa.

Voit muokata tarrojen näkyvyyttä seuraavasti: valitse Näkyvyys- ja Muokkausvalikoista haluamasi käyttäjäryhmät.

Valitse Tarra-välilehti muokataksesi tarran rivejä:

• Valitse tarran alimmainen rivi nimeltään <Lisää rivi> kun haluat lisätä tarraasi uuden rivin.

• Valitse haluamasi rivi ja napsauta Uparrow siirtääksesi rivin ylemmäksi tai DownArrowsiirtääksesi rivin alemmaksi.

• Jos haluat muuttaa rivin tietoja: Valitse rivi ja joko henkilö- tai yrityskenttä listasta. Jos haluat lisätä pysyvän tekstin, valitse <staattinen teksti> ja syötä teksti jonka haluat näkyvän jokaisessa tulostetussa tarrassa.

• Rivin tekstiasetuksia muutat seuraavasti: Valitse rivi ja käytä kirjasinlajiasetuksia.

• Halutessasi poistaa rivin, valitse se ja napsauta Poista rivi-kuvaketta.

Kun valitset riviluettelosta osoitekentät, täytyy sinun merkitä rastilla ilmestyviin ruutuihin mitkä osoitetiedot haluat tulostaa.

Yrityksen osoitekenttien (”Yrityksen osoite" ja ”Yrityksen katuosoite"), yhteydessä voit rastittaa seuraavat vaihtoehdot:

Käytä kotiosoitetta mikäli yrityksen osoite puuttuu. Jos yrityksen osoite ja yrityksen katuosoite -kentät ovat tyhjiä, tulostuu henkilön kotisoite.

Käytä yrityksen (posti)osoitetta katuosoitteen sijaan. Tämä valinta huomioidaan, mikäli yrityksen tiedoissa on sekä katu- että postiosoite. Jos jompikumpi kenttä on tyhjä, toinen tulostetaan tarralle valinnasta huolimatta.

Henkilön kotiosoitteen yhteydessä tulevat näkyviin seuraavat valintaruudut:

Käytä yrityksen osoitetta jos kotiosoite puuttuu. Jos kotiosoite-kentät ovat tyhjiä, tulostuu yrityksen osoite.

Käytä osoitetta katuosoitteen sijaan. Kotiosoitteen yhteydessä tämä ruutu on aina valmiiksi rastittu etkä voi muuttaa sitä. Se huomioidaan vain, jos Kotiosoite –kenttä on tyhjä ja edellinen ruutu on rastittu.

Sivu –välilehdellä voit valita koko sivua koskevat asetukset:

Marginaalit-osiossa voit:

• Määrittää sivun marginaalien leveyden.

• Valita solun, johon ensimmäinen tarra tulostuu. Huomaa, että voit aina vaihtaa solun Tulostus-ikkunassa ennen varsinaista tulostusta

Asetukset-osiossa voit:

• Määrittää, kuinka monta saraketta ja riviä haluat tulostaa sivulle sekä määritellä niiden välit.

• Valita kuinka monta yksittäistä tarraa haluat tulostaa painamalla syöttämällä halutun määrän Kopioi jokainen osoitetarra -kenttään.

• Valita ettei sivun viimeinen rivi tulostu valitsemalla Ohita viimeinen rivi. Käytä sitä, jos alimmaisten rivien tulostuksessa on ongelmia.

• Aseta tarrojen tulostusjärjestys käyttämällä Lajittele –pudotusvalikkoa.

• Tarkista asetuksesi tulostamalla testisivu. Testitulostus sisältää esimerkkimateriaalia.