Kohteiden suojaaminen

Vinen tarkoituksena on helpottaa ja parantaa tiedon jakamista ja hallintaa yrityksessä. Tästä syystä tieto on Vinessä yleensä yrityksen kaikkien jäsenten käytettävissä.

Voit kuitenkin varata joitakin kohteita vain omaan käyttöösi tai määritellä ryhmän, joka voi nähdä kohteet ja muokata niitä.

Kohteiden käyttöoikeudet

Kaikilla Vine kohteilla on seuraavat käyttöoikeusasetukset:

• Näkyvyys – määrittelee, kuka voi nähdä kohteen

• Muokkaus – määrittelee kuka voi muokata kohdetta.

• Poista ryhmä – määrittelee, kuka voi poistaa kohteen.

• Yhteyksien lisääminen kohteeseen – määrittelee kuka voi lisätä yhteyksiä kohteeseen.

• Yhteyksien poistaminen kohteesta – määrittelee, kuka voi poistaa yhteyden kohteesta.

Jokaisella asetuksella on seuraavat valintamahdollisuudet:

• Kaikki – jokaisella on käyttöoikeus kohteeseen.

• Itse – sen hetkisellä käyttäjällä on käyttöoikeus kohteeseen.

• Yhdistetyt käyttäjät - vain kohteeseen yhdistetyillä käyttäjillä on käyttöoikeus kohteeseen.

• Käyttäjäryhmät – vain tietyn käyttäjäryhmän jäsenillä on käyttöoikeus kohteeseen.

Vain Kaikki, Itse ja Yhdistetyt käyttäjät -ryhmät näkyvät aina käyttöoikeusvalinnoissa. Muut käyttäjäryhmänimet ovat Vine-ylläpitäjän määrittämiä. Käyttäjä näkee vain ne ryhmät, joihin hän kuuluu.

Ylläpitäjä voi luoda käyttäjälle myös oletuskäyttäjäryhmän. Tämä ryhmä käyttöoikeuksineen on oletusasetuksena kaikissa niissä kohteissa, jotka käyttäjä luo.

Käyttäjät jotka eivät kuulu siihen ryhmään jolle kohteen näkyvyys on sallittu, eivät näe kohdetta lainkaan. He eivät löydä sitä Vinen hakutyökaluilla eivätkä näe sen yhteyksiä mihinkään kohteeseen. Ainoa poikkeus tästä on Kalenteri, jossa näkyy ainoastaan suojatun tapahtuman ajankohta mutta ei tapahtuman sisältöä tai osallistujia käyttäjille joilla ei ole siihen oikeutta.

Kohteiden käyttöoikeuksien muutokset

Kohteita voidaan muuttaa seuraavien käyttöoikeusvalintojen mukaan:

• Kohteessa voi olla Käyttöoikeus-painike sen muokkauslomakkeen oikeassa kulmassa. Hiiren napsautuksella voit hallita kohteen käyttöoikeuksia.

• Joillakin kohdelajeilla on mahdollisuus muokata useimmin käytettyjä käyttöoikeuksia (kuten näkyvyys ja muokkaus) suoraan muokkauslomakkeessa.

• Joissakin kohdelajeissa (esimerkiksi vakiomalliset yritykset ja henkilöt) ei ole mahdollista vaihtaa käyttöoikeuksia. Sellaisia kohteita voivat muokata ja nähdä kaikki Vine-käyttäjät.