Poimintatyökalu

Poimintatyökalu on taulukko, jonka avulla voit jatkokäsitellä Vinen kohteita. Se näyttää Vinen kohteet Taulukkonäkymä, jossa rivit näyttävät kohteet ja sarakkeissa näkyy kohteiden kentät.

Voit raahata poimintatyökalun tulokset mihin tahansa olemassa olevaan kansioon tai luoda uuden kansion.

Voit lisätä minkä tahansa kohteen tai kohderyhmän Poimintaan. Myös Laajennetun haun tulokset näytetään Poiminnassa.

Poimintaa voidaan muokata valitsemalla ja vetämällä sarakkeita sekä lajittelemalla ja suodattamalla näytettäviä kohteita. Muokattu Poiminta voidaan tallentaa myöhempää käyttöä varten.

Poimintatyökalun avaaminen

Kun haluat avata poimintatyökalun, napsauta työkalurivillä.

Kohteiden lisääminen Poimintaan

• Napsauta valittuja kohteita hiiren oikealla näppäimellä ja valitse avautuvasta oikotievalikosta Lisää Poimintatyökaluun. Poimintanäkymä avautuu ja valitut kohteet tulevat näkyviin siinä.

• Vedä haluamasi kohteet poimintaikkunaan. Voit raahata kohteen Historia-paneelista tai Työkalut-paneeleista.

Huomaa, että poimintanäkymässä näkyy vain yhdenlaisia kohteita kerrallaan. Jos poimintanäkymään lisätään eri tyyppisiä kohteita, avautuu uusi sivu ja sivun yläreunaan ilmestyy alasvetovalikko. Voit valita haluamasi sivun tuosta alasvetovalikosta.

Lisättyäsi poimintanäkymään uusia kohteita, pyytää Vine sinua valitsemaan mitä uusille kohteille tehdään:

• Liitä – lisää kohteet näkymään.

• Korvaa – poistaa kaikki näkymässä olevat kohteet ja korvaa ne uusilla.

• Vähennä – poistaa valitut kohteet näkymästä.

• Leikkaa - poimintaan jätetään vain sekä nykyisessä poiminnassa että uusien kohteiden joukossa olevat kohteet.

• Peruuta – peruuttaa pudotuksen.

Poimintanäkymän vasemmassa alakulmassa näet siinä olevien kohteiden määrän.

Kohteiden poistaminen poiminnasta

Yksi tai useampi kohderivi poistetaan valitsemalla rivit ja painamalla Delete-näppäintä, tai napsauttamalla hiiren oikealla näppäimellä valittuja kohteita ja valitsemalla avautuvasta oikotievalikosta Poista poimintanäkymästä.

Kohteiden tallentaminen kansioon

Napsauta Luo Kansio luodaksesi uuden kansion ja lisätäksesi automaattisesti kaikki kohteet poimintatyökalusta kansioon.

Taulukkonäkymän muokkaaminen

Poimintatyökalu näyttää kohteet taulukkonäkymässä. Katso Taulukkonäkymä -luku, jos haluat muuttaa näkyvissä olevia sarakkeita, lisätä suodattimia tai muuttaa asettelua muulla tavoin.