Ajan hallinta

Vinen kalenterityökalun avulla voidaan hallita asiakasprojekteja sekä suunnitella ja organisoida asiakassuhdetapahtumia. Ajoitus on useimpien asiakkaisiin liittyvien projektien kriittisin tekijä, ja sen vuoksi Vine-kalenterin käyttöliittymässä on mahdollisuus hallita tapahtumiin liittyviä aikoja tarkassa, mutta kuitenkin myös visuaalisesti esitetyssä, helpossa muodossa.

Jos olet käyttänyt jotain muuta sähköistä kalenteria, kannattaa sinun opiskella Vinen kalenterin perustoiminnot. Vinen kalenteriin voit lisätä kaikenlaisia asiakasaktiviteettejä ja luoda yhteyksiä samalla kun teet kalenterivarauksia.

HUOM: Jos olet aiemmin käyttänyt jotain muuta sähköistä kalenteria, voi Vinen kalenterin käyttöönotto vaatia vähän harjoitusta. Sähköiset kalenterit ovat tyypillisimmillään vapaan ja varatun ajan hallintaan tarkoitettuja varausjärjestelmiä. Vinen kalenterissa sinä itse hallitset aikaa, asiakassuhteita ja erilaisia asiakkaisiin liittyviä toimintoja. Ero saattaa ensin tuntua merkityksettömältä, mutta useissa käytännön asioissa tämä aivan uudenlainen lähestymistapa näyttelee tärkeää roolia.