Palvelimen yhteys

Vine kytkeytyy tietokantapalvelimeen VAS-palvelimen (Vine Application Server) kautta, jonka kautta yhteys Oracle-tietokantaan muodostetaan. Vine-ylläpitäjä asentaa VAS palvelimen ja häneltä saat seuraavat sisäänkirjautumisasetukset:

• Käyttäjätunnuksen todennus: Windows vai Oracle.

• Palvelimen nimi. Sen tietokoneen, johon VAS on asennettu, verkkonimi (tai IP-osoite).

• Portin numeroa tarvitaan vain jos pääkäyttäjä on sen määritellyt. Oletuksena VAS käyttää porttia 6202.

• Käyttäjätunnus. Windows kirjautumisessa tähän syötetään Windows-käyttäjätunnus.

• Salasana. Windows kirjautumisessa tähän syötetään Windows-salasana.

SOCKS5 välityspalvelimen käyttö

Vine tukee Socks v5-välityspalvelinyhteyttä VAS-palvelimelle. Jos Vine-pääkäyttäjä on antanut sinulle Socks5-välityspalvelimen osoitteen ja portin, voit määrittää asetukset seuraavasti:

• Järjestelmän välityspalvelinasetusten asettaminen (jos esim. välityspalvelinta käyttää myös muu kuin Vine):

• Tietokoneessa, jossa Vineä käytetään valitse Ohjauspaneeli-> Internet-asetukset -> Yhteys-välilehti -> Lähiverkon asetukset. Valitse Lisäasetukset ja sieltä Lähiverkon asetukset -ikkuna:

Socks- kenttään syötä Socks-palvelimen osoite ja portti:

Nyt Vine yrittää käyttää määritettyä Socks-välityspalvelinta ottaessaan yhteyttä VAS palvelimelle. Jos se ei voi muodostaa yhteyttä välityspalvelimen kautta, yrittää se muodostaa yhteyden suoraan VAS-palvelimeen. Kaikki tämä tapahtuu automaattisesti ilman käyttäjälle tulevaa eri ilmoitusta.

• Jos socks5-välityspalvelin on vain Vinen käytössä, voit asentaa sen Database Changer -sovelluksen avulla (joka puolestaan on asennettu yhdessä Vine Windows-työasemalle -sovelluksen asentamisen yhteydessä). Tämä ohittaa järjestelmän luomat välityspalvelimen asetukset:

• Käynnistä Database Changer (Käynnistä->Ohjelmat->Vine->Database Changer) ja valitse Välityspalvelimen asetukset...

Valitse Käytä mukautettuja välityspalvelimen asetuksia ja kirjoita sen Socks5 palvelimen osoite ja portti, jota haluat Vine käyttävän:

Napsauta OK ja sulje Database Changer. Nyt Vine Windows-työasemalle käyttää tätä socks-välityspalvelinta järjestelmäsi yleisistä asetuksista huolimatta.