Työskentely kohteiden kanssa

Kohteen avaaminen

Kaksoisnapsauta kohdetta avataksesi sen. Kohde avautuu Vinen työpöydälle.

Kohteen luominen

Uusi kohde luodaan napsauttamalla Työkalupalkin vastaavaa kuvaketta tai napsauttamalla mitä tahansa kohdelajin kohdetta hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla Uusi. Syötä tarvittavat tiedot. Uudelle kohteelle on aina annettava nimi.

Kohteen poistaminen

Napsauta hiiren oikealla näppäimellä haluttua kohdetta ja valitse avautuvasta oikotievalikosta Poista kohde. Koska toimintoa ei voi peruuttaa, pyytää ohjelma sinua vahvistamaan poiston. Vahvistuksen jälkeen sekä kohde että siihen liittyvät yhteydet poistetaan. Ylläpitäjä voi myöhemmin kuitenkin palauttaa kohteen tai poistaa sen pysyvästi tietokannasta.

Oikotievalikon käyttö

Voit käyttää kaikkia kohteeseen liittyviä toimintoja oikotievalikon kautta.

1. Napsauta hiirellä kohdetta valitaksesi sen. Voit napsauttaa kohdetta missä tahansa luettelossa. Jos kohde on auki Vine työpöydällä, napsauta sen perustietoikkunaa.

2. Napsauta kohdetta hiiren oikealla näppäimellä. Näytölle avautuu oikotievalikko. Valitse haluamasi toiminto.

Yhteyden luominen kohteelle

Voit yhdistää kohteet vetämällä kohteen toisen päälle. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi yhteyksien luomisessa kohteiden välille, kohteen lisäämisessä kansioon, kohteen sijoittamisessa kartalle jne.

Yhteyden poistaminen

Jos haluat poistaa yhteyden johonkin kohteeseen, voit napsauttaa hiiren oikealla näppäimellä haluamaasi kohdetta ja valita oikotievalikosta Poista yhteys. Tämä toiminto ei poista itse kohdetta, vaan ainoastaan yhteys näiden kahden kohteen väliltä poistetaan.

Vine varmistaa aina, haluatko varmasti poistaa kohteen tai kohteen yhteyden ennen sen poistamista.

Kohteen monistaminen

Voit käyttää esimerkiksi Monista –komentoa halutessasi luoda alkuperäisen kohteen kopion. Monistaessasi kohdetta napsauta sitä hiiren oikealla näppäimellä ja valitse Monista oikotievalikosta. Muokkauslomake avautuu. Se sisältää monistetun kohteen tiedot sallien sinun tehdä joitain muutoksia ja tallentaa uuden kohteen.

Monista –komento kopioi vain kohteen tiedot. Se ei kopioi kohteen yhteyksiä tai muokkaus- ja näkyvyysasetuksia.

Esim.: Vain kansion perustietonäkymän tiedot kopioituvat monistettaessa. Kansion jäsenet eivät kopioidu uuteen monistettuun kansioon.