RSS-syötteet

Tietoa RSS-syötteistä

Yleensä halutessasi tarkistaa onko www-sivustolla uutta tietoa, tulee sinun mennä kyseiselle sivulle ja yrittää löytää mahdolliset uudet tiedot. RSS syötteen avulla sinun ei tarvitse mennä sivustolle, vaan saat automaattisesti tiedon muutoksista ja voit lukea ne missä tahansa Syötteiden-lukuohjelmassa tai selaimessa, joka tulee syötteitä.

Vine RSS-syötteet -työkalun avulla voit määrittää syötteen, joka automaattisesti ilmoittaa sinulle muutoksista halutuissa Vine tiedoissa.

Voit esimerkiksi luoda Vine RSS syötteen joka listaa kaikki äskettäin Vinen tietokantaan lisätyt isot projektit ja selata syötettä suoraan Outlookissasi. Saat kaikki päivitykset suoraan Outlookiisi ilman kirjautumista ensin Vineen:

Käyttääksesi Vine RSS Feediä tarvitset seuraavat:

1. RSS lukija. Kyseessä voi olla erityinen syötteiden lukuun tarkoitettu lukija (esim. Google Reader), sähköpostiohjelma joka tukee web-pohjaisia RSS-syötteitä (esim. Microsoft Outlook) tai mikä tahansa uusi selain (esim. Internet Explorer tai Firefox).

2. Tilaa jo olemassa oleva Vine syöte tai luo ja tilaa uusi syöte käyttämällä RSS syöte-työkalua.

Olemassa olevan syötteen tilaaminen

1. MUU-työkalulistassa napsauta RSS syötteet sillä välilehdellä jossa haluat nähdä RSS syötteen.

2. Nyt näet listan olemassa olevista RSS syötteistä jotka ovat käytettävissäsi:

3. Napsauta syötettä, jonka haluat tilata. Syöte aukeaa oletusselaimessasi ja voit tilata sen.

4. Napsauta Tilaa. Tilausikkuna aukeaa ja voit nimetä syötteen ja valita mihin haluat sen luoda.

Jos haluat lukea syötettä toisessa lukijassa, voit kopioida sen www-osoitteen ja liittää sen suosikkilukijaasi. Huomaa, että lukija ei ehkä voi käsitellä syötettä, jos käytät paikallista www-osoitetta (intranet-osoite) joka ei toimi internetissä.

Windows Common Feed List

Microsoft Internet Exploreriin lisätyt RSS syötteet lisätään automaattisesti Windows Common Feed List (CFL):aan. Microsoft Outlook ja Internet Explorer käyttävät CFL:ää RSS syötteiden yleisenä tallennuspaikkana.

Voit valita haluatko RSS syötteiden päivittyvän CFL:N kanssa:

1. Napsauta Options File-välilehdessä Outlookissa.

2. Napsauta Advanced.

3. RSS Feed asetuksissa, valitse Synchronize RSS Feeds to the Common Feed List (CFL) in Windows.

Nyt voit lukea kaikki syötteesi Outlookissa:

Uuden syötteen luominen

Napsauta RSS syötteet yrityksen työkalusivulla:

Napsauta Luo uusi RSS syöte linkki. Määrittele mitä kohteita haluat valita syötteeseen käyttämällä hakuikkunaa, joka on samankaltainen kuin Laajennettu haku:

Kirjoita syötteen nimi ja määritä muut asetukset:

• Näkyvyys. Tällä määritellään ryhmä, jonka jäsenet näkevät syötteen.

• Poista ryhmä. Tällä määritellään ryhmä, jonka jäsenet voivat poistaa syötteen.

• Päivämääräväli. Määrittää ajanjakson jolta kohteet näytetään. Vain kohteet jotka on luotu tai niitä on muokattu valitun aikajakson sisällä näytetään syötteessä.

• RSS syöte: Valitse haluttu alue. Yleensä, jos haluat nähdä RSS-syötteen tietyllä välilehdellä niin siellä pitäisi olla samanniminen RSS alue. Huomaa että muita RSS alueita saattaa olla valittavissa muihin tarkoituksiin.

Napsauta Luo. Syöte lisätään Vine-syötteiden luetteloon ja samalla selain kehottaa tilaaman syötteen.

Esimerkkejä syötteistä

Tässä voit nähdä joitakin hyvin yksinkertaisia syötteitä, jotka voivat ehkä auttaa sinua luomaan omia syötteitä:

• Myyntitarjoukset. Näyttää kaikki uudet myynnin tarjoukset, eli myyntiprojektit jotka ovat tarjous-vaiheessa viimeisen kuun aikana:

• Merkittävät Projektit. Näyttää tärkeitä hankkeita tänä vuonna, eli hankkeita, jotka alkoivat tänä vuonna ja suunniteltu budjetti on suurempi kuin 10000.

• Merkittävät Projektit. Näyttää omat tärkeät projektit tälle vuodelle, eli hankkeita, jotka alkoivat tänä vuonna ja suunniteltu budjetti on suurempi kuin 10000 ja joissa vastuuhenkilö olen minä itse.