Yrityksen kentät

Nimi

Yrityksen nimikenttään tallennetaan yrityksen täydellinen, virallinen nimi. Tämä kenttä on pakollinen.

Esimerkiksi: ACME Oy

Toimipaikka

Tätä kenttää tarvitaan kun yrityksellä on useita toimipaikkoja.

Esimerkiksi: E Helsinki

Käyttönimi

Yritykseen viitataan ja se näkyy lähes kaikkialla Vinessä käyttönimellä. Virallinen nimi näytetään ainoastaan kun yrityksen kaikki tiedot on näkyvissä, esimerkiksi yritysnäkymässä tai henkilön yritysnäkymässä.

Haku-työkalu etsii yrityksiä käyttönimien perusteella.

Kun luot uuden yrityksen, Vine automaattisesti luo sille käyttönimen virallisesta nimestä poistamalla kaikki lisämääreet kuten Oy, Ab. Voit kuitenkin määrittää käyttönimen itse. Voit kuitenkin muokata käyttönimeä aina halutessasi. Muokkausta tarvitaan jos esimerkiksi haluat lisätä toimipaikan käyttönimeen.

Esimerkiksi: ACME/E Washington

Kun yrityksen käyttönimi on syötetty, Vine varmistaa, ettei tietokannassa jo ole samannimistä yritystä.

Kun syötät esimerkiksi ”acme”, Vine näyttää kaikki yritykset, joiden nimi alkaa ”acme”.

• Jos listassa on jo yritys, jonka haluat luoda, tuplanapsauta tätä yritystä ja napsauta Valitse. Tällöin Vine sulkee auki olevan muokkauslomakkeen ja avaa olemassa olevan yrityksen muokkauslomakkeen.

• Napsauta hiirellä Uusi, jos haluat luoda uuden yrityksen.

• Jos et haluat jatkaa uuden yrityksen luomista tai olemassa olevan yrityksen muokkausta, napsauta Peruuta. Tällöin Vine sulkee auki olevan muokkauslomakkeen. Yritystiedot eivät tallennu.

Jos sinulla on pääsy osoitepalveluun (ja työskentelet online), tarkistaa Vine automaattisesti onko osoitepalvelussa vastaavia yrityksiä. Etsi osoitepalvelusta painike on toiminnassa mikäli samanlaisia yrityksiä löytyi, joten voit tarkistaa asian erikseen osoitepalvelusta.

Käyttönimi on pakollinen kenttä.

Puhelin

Voit löytää yrityksen käyttämällä sen puhelinnumeroa Haku-työkalussa.

Sähköposti

Sähköpostiosoitteet näkyvät Vinessä linkkeinä. Kun napsautat sähköpostilinkkiä, avaa Vine sähköpostisovelluksen ja tarjoutuu lähettämään sähköpostia siihen osoitteeseen, jota juuri napsautit.

WWW-sivu

WWW-sivut näkyvät Vinessä linkkeinä. Voit napsauttaa mitä tahansa www-linkkiä avataksesi sen selaimessasi.

Osoitekentät

Käytä osoitekenttiä yrityksen sijaintipaikan syöttämiseen.

On tärkeää lisätä katuosoitteen kentät, sillä Google Maps käyttää niitä.

Postiosoitteen syöttäminen auttaa sinua postitustarrojen luomisessa.

Maa

Tämä on pakollinen kenttä. Sinun täytyy valita yrityksen maa luettelosta. Valitse Muu jos et näe haluamaasi maata listassa.

Kuvaus

Tätä kenttää voit käyttää yrityksen vapaamuotoiseen kuvaukseen. Standardiin kuvaus-kenttään voi tallentaa jopa 2000 merkkiä.

Tunnistusnumero

Id on uniikki numero tietokannassa tapahtuvaa tunnistusta varten. Vaikka luot kaksi eri yritystä ja niillä on täysin samat nimet ja yhteystiedot, on niillä kuitenkin eri ID-numerot.

Kohde saa oman ID:nsä kun se tallennetaan palvelintietokantaan. Työskennellessäsi ilman yhteyttä palvelintietokantaan saavat kaikki luomasi uudet yritykset negatiivisen ID-numeron. Nämä ovat väliaikaisia ID-numeroita ja ne korvataan uusilla ID:llä kun seuraavan kerran olet yhteydessä palvelimen tietokantaan.

Kohteen ID-numeroa ei voi muuttaa.

Tallentaja/Muuttaja

Tallentaja/Muuttaja-kentistä löydät tietoa siitä, milloin kohde alun perin luotiin ja kuka sen loi. Nämä kentät ovat ”vain luku”- kenttiä, joten et voi muuttaa niitä.

Käyttöoikeudet

Lisätietoa kohteiden käyttöoikeuksista saat lukemalla Kohteiden suojaaminen -kappaleen.

Kuvakenttä

Lisätietoa kuvakentistä saat lukemalla kappaleen Kuvakentät.

Luokittelusivun kentät

Luokittelut-sivun yläosassa olevia neljää kenttää voi muuttaa nimeämällä niihin liittyvät kansiot ja käyttää mihin tahansa tarkoitukseen.

Seuraavat kentät ja parametrit täydentyvät automaattisesti, mikäli yritys on ladattu osoitepalvelusta.

Parametrit

• Yhtiömuoto - yritystyyppi
  • Toimialaryhmä - Toimialan päätaso
  • Toimiala - Yrityksen tarkka toimiala

Kentät:

• Henkilöstö - kuinka monta henkilöä yrityksessä työskentelee
  • Liikevaihto - yrityksen liikevaihto (näytetään tuhansissa euroissa, jos osoite on saatu osoitepalvelusta)
  • Liikevoitto - yrityksen liikevoitto (näytetään tuhansissa euroissa, jos osoite on saatu osoitepalvelusta)