Tapahtuman kentät

Alkupvm / Loppupvm

Alkupäivämäärä ja loppupäivämäärä ovat pakollisia kenttiä. Napsauta päivämääräkentän vieressä olevaa kolmiota valitaksesi päivän kuukausikalenterista:

Valitaksesi päivän tuplanapsauta sitä kuukausikalenterissa tai napsuta päivää ja sen jälkeen napsauta kalenterin ulkopuolella. Kalenteri sulkeutuu ja päivä on nyt valittuna. Voit aina painaa ESC näppäintä halutessasi sulkea kalenterin ilman että vaihdat päivän.

Tapahtuma voi kestää useita päiviä, joten tapahtuman loppupäivän ei tarvitse olla sama kuin aloituspäivä.

Tapahtuman ajan syöttämisessä sinun pitää antaa päivämäärien lisäksi myös alkamis- ja lopettamisajankohta. Huomaa, että alkamis- ja lopettamisajat eivät ole kuitenkaan pakollisia. Tapahtuma voi olla kokonaan ilman ajanmääritystä tai sillä voi olla vain alkamis- tai loppumisajankohta.

Päivämäärät ja kellonajat tulisi syöttää samassa formaatissa kuin tietokoneesi paikallisissa asetuksissa on ne määritelty.

Voit antaa päivämäärän myös osittaisena: jos kirjoitat esimerkiksi vain ”10 13”, tulkitsee Vine tapahtuman alkavaksi klo 13 seuraavana mahdollisena kymmenentenä päivänä. On kuitenkin suositeltavaa että syötät päivämäärät ja ajat täydellisinä välttääksesi mahdollisia virheitä.

Kun suljet aloitusajankohdan muokkausvalikon tai valitset aloitusajankohdan kuukausikalenterista, muokkautuu lopetusaika automaattisesti sen mukaan, ja näin ollen tapahtuman kesto ei muutu. Jos haluat vaihtaa kestoa, tulee sinun muokata loppumisajankohtaa.

Nimi

Nimi on pakollinen kenttä.

Laji

Tapahtumalajeja luo ja muuttaa ylläpitäjä. Ne ovat hyödyllisiä tapahtuman luonteen ymmärtämiseksi ja luokittelun helpottamiseksi.

Esimerkkejä tapahtumalajeista: Kokous, tehtävä, muistio, puhelu.

Näytä tehtävälistassa

Valitse Näytä työlistassa jos haluat lisätä tapahtumaan Vinen kyseisen päivän työlistaan.

Raportoitu

Valitse Raportoitu jos olet jo kirjannut tapahtuman tulokset. Tämä kenttä on näkyvissä vain Myyntikokous-tyyppisillä tapahtumilla, sillä jotkut myynnin työkalut käyttävät silloin kyseisen kentän tilaa.

Kuvaus

Tätä kenttää voit käyttää tapahtuman vapaamuotoiseen kuvaukseen. Standardiin kuvaus-kenttään voi tallentaa jopa 2000 merkkiä.

Erityiset yhteyskentät

Tapahtumaan voidaan yhdistää henkilöitä, yrityksiä ja projekteja muutoslomakkeessa olevien erityisten yhteyskenttien avulla.

• Yritys, Projekti ja Myyntiprojekti –yhteyskentät ovat pudotusvalikkoja, jotka sisältävät aiemmin avattuja kohteita.

• Vastuu-henkilö kenttään valittu henkilö kytketään Vastuu-yhteydellä tapahtumaan kun se tallennetaan.

• Osallistuu-yhteyskenttä on lista, jossa on rastitusruutuja ja joka sisältää kaikki aiemmin avatut henkilöt ja ne henkilöt, jotka on liitetty tapahtumaan. Tästä listasta voidaan valita kuinka monta henkilöä hyvänsä. Vine yhdistää osallistujalistasta valitut henkilöt tapahtumaan ”Osallistuu” yhteydellä.

• Käyttäjän valitessa yrityksen yritysyhteyskentästä, lisää Vine osallistujalistaan kaikki henkilöt, jotka on yhdistetty kyseiseen yritykseen.

• Henkilö-yhteyskentässä on Etsi-toiminto, jota voidaan käyttää henkilön löytämiseen ja hänen lisäämiseen kyseisen osallistujalistaan. Jos henkilöä ei löydy, Vine avaa kohteen tyyppiin sopivan muokkauslomakkeen, johon voidaan tallentaa uuden kohteen tiedot.

Tapahtumalla voi olla useita osallistujia, mutta vain yksi vastuuhenkilö.

Näkyvyyden muokkaaminen

Valitse Näkyvyys -valikosta kuka voi nähdä kansion ja Muokkaus -valikosta kuka voi muokata kansiota. Valinta rajoittaa tapahtuman käsittelyn vain valitulle käyttäjäryhmälle. Muut käyttäjät näkevät ainoastaan sen, että tapahtuman ajankohtana on olemassa aikavaraus.

Käyttöoikeudet

Lisätietoa kohteiden käyttöoikeuksista saat lukemalla Kohteiden suojaaminen -kappaleen.

Kuvakenttä

Lisätietoa kuvakentistä saat lukemalla kappaleen Kuvakentät.

Toistuva/Loppuu

Toistuva-valikosta valitaan, milloin tapahtuma halutaan toistaa. Loppuu-kenttään taas syötetään toiston päättymisajankohta.

Toistuvaa tapahtumaa muutettaessa tai poistettaessa Vine kysyy, halutaanko muuttaa tai poistaa kaikki toistojakson tapahtumat vai ainoastaan valittu tapahtuma.

Yhdistettäessä uusi tapahtuma toistuvaan tapahtumaan, Vine kysyy:

Muistutuskentät

Tapahtumasta saa muistutuksen haluttuun aikaan ennen tapahtuman ajankohtaa. Muistutus—valikosta valitse Muistutus. Muistutukselle asetetaan aika, esimerkiksi 30 minuuttia ennen tapahtumaa. Muistutuksen antaa erillinen ohjelma, Vine Muistuttaja.

Jos haluat muistutuksen tekstiviestinä matkapuhelimeesi valitse Myös tekstiviesti.

Voit muuttaa oletuksena olevaa muistutusaikaa

1. Valitse vasemmassa yläreunassa olevasta Valikosta Näytä asetukset ja napsauta sitten kalenterivälilehteä:

2. Valitse Oletus muistutusajaksi se, minkä haluat olevan oletuksena tapahtumien muistutuksissa.