Henkilön kentät

Sukunimi/Etunimi

Sukunimi on pakollinen tieto. Et voi luoda henkilöä ilman sukunimeä.

Kun henkilön etu- ja sukunimi on syötetty, Vine varmistaa, ettei tietokannassa jo ole samannimistä henkilöä.

• Jos listassa on jo henkilö, jonka haluat luoda, tuplanapsauta tätä henkilöä ja napsauta Valitse. Tällöin Vine sulkee auki olevan muokkauslomakkeen ja avaa olemassa olevan yrityksen muokkauslomakkeen.

• Napsauta hiirellä Uusi, jos haluat luoda uuden henkilön.

• Jos et haluat jatkaa uuden henkilön luomista tai olemassa olevan henkilön muokkausta, napsauta Peruuta. Tällöin Vine sulkee auki olevan muokkauslomakkeen. Henkilötiedot eivät tallennu.

Jos sinulla on pääsy osoitepalveluun (ja työskentelet online), tarkistaa Vine automaattisesti onko osoitepalvelussa vastaavia henkilöitä. Etsi osoitepalvelusta painike on toiminnassa, mikäli samanlaisia henkiöitä löytyi, joten voit tarkistaa asian erikseen osoitepalvelusta.

Yritys

Yritys on Vinen yhteyskenttä. Uusi henkilö voidaan yhdistää tiettyyn yritykseen syöttämällä Yritys-kenttään yrityksen nimi tai nimen osa. Vine etsii tietokannastaan löytääkseen vastaavan yrityksen.

• Jos tietokannassa on monta yritystä, joiden nimet vastaavat osiltaan syöttämääsi nimeä, pyytää Vine sinua valitsemaan sopiva yritys listasta.

• Jos Vine löytää yhden vastaavan yrityksen, sijoittaa se yrityksen nimen nimikenttään.

• Jos vastaavuutta ei löydy, ehdottaa Vine uuden yrityksen luomista ja avaa Uusi yritys -muokkauslomakkeen. Täytä muokkauslomake ja tallenna uuden yrityksen tiedot.

Kun syötät esimerkiksi ”acm”, Vine näyttää kaikki yritykset, joiden nimi alkaa ”acm”:

Yksikkö

Tähän tulee henkilön yksikön nimi.

Tehtävä

Työtehtävän nimike. Yrityksen vakionäkymässä henkilön tehtävänimike näkyy henkilön nimen vieressä yrityksen työtekijäluettelossa.

Osoitekentät

Käytä osoitekenttiä henkilön kotiosoitteen syöttämiseen. Postiosoitteen syöttäminen auttaa sinua postitustarrojen luomisessa.

Maa

Tämä on pakollinen kenttä. Sinun täytyy valita henkilön maa luettelosta. Valitse Muu jos et näe haluamaasi maata listassa.

Puhelin

Voit löytää henkilön käyttämällä hänen puhelinnumeroaan Haku-työkalussa. Yrityksen vakionäkymässä henkilön puhelinnumero näkyy henkilön nimen vieressä yrityksen työtekijäluettelossa.

Sähköposti

Sähköpostiosoitteet näkyvät Vinessä linkkeinä. Kun napsautat sähköpostilinkkiä, avaa Vine sähköpostisovelluksen ja tarjoutuu lähettämään sähköpostia siihen osoitteeseen, jota juuri napsautit.

Kuvaus

Tätä kenttää voit käyttää henkilön vapaamuotoiseen kuvaukseen. Standardiin kuvaus-kenttään voi tallentaa jopa 2000 merkkiä.

Tunnistusnumero

Id on uniikki numero tietokannassa tapahtuvaa henkilön tunnistusta varten. Vaikka luot kaksi eri henkilökohdetta ja niillä on täysin samat nimet ja yhteystiedot, on niillä kuitenkin eri ID-numerot.

Kohde saa oman ID:nsä kun se tallennetaan palvelintietokantaan. Työskennellessäsi ilman yhteyttä palvelintietokantaan saavat kaikki luomasi uudet henkilöt negatiivisen ID-numeron. Nämä ovat väliaikaisia ID-numeroita ja ne korvataan uusilla ID:llä kun seuraavan kerran olet yhteydessä palvelimen tietokantaan.

Kohteen ID-numeroa ei voi muuttaa.

Tallentaja/Muuttaja

Tallentaja/Muuttaja-kentistä löydät tietoa siitä, milloin kohde alun perin luotiin ja kuka sen loi. Nämä kentät ovat ”vain luku”- kenttiä, joten et voi muuttaa niitä.

Käyttöoikeudet

Lisätietoa kohteiden käyttöoikeuksista saat lukemalla Kohteiden suojaaminen -kappaleen.

Kuvakenttä

Lisätietoa kuvakentistä saat lukemalla kappaleen Kuvakentät.

Luokittelusivun kentät

Vastuut ja Päävastuu täydentyvät automaattisesti, mikäli henkilö on ladattu osoitepalvelusta.

Muita luokittelukenttiä voi muokata uudelleen nimeämällä niiden kansiot uudelleen ja niitä voi käyttää kaikkiin tarkoituksiin.