Sähköpostit

Käytä Sähköpostit-työkalua lähettääksesi sähköposteja ja analysoidaksesi niiden tuloksia.

Sähköpostien luominen ja lähettäminen

Sähköpostit-välilehdessä voit siirtyä askel askeleelta sähköpostin luomisesta lähettämiseen: Ensin voit valita olemassa olevan sähköpostin tai luoda kokonaan uuden, sitten valita sähköpostin vastaanottajat ja lopulta lähettää sähköpostin kaikille kohderyhmässä oleville.

Ensimmäinen Sähköpostit-sivu sisältää kaikki aiemmin Tallennetut sähköpostit -kansioon tallennetut sähköpostit:

Valitse sähköposti vasemmalla ja napsauta siirtyäksesi Vastaanottajat-sivulle, jos haluat lähettää valitun sähköpostin. Muuten napsauta

 • Muokkaa jos haluat muokata valittua sähköpostia.
 • Uusi jos haluat luoda uuden sähköpostin.
 • Poista jos haluat poistaa valitun sähköpostin tietokannasta.
 • Vaihda nimi jos haluat vaihtaa valitun sähköpostin nimen.
 • Monista jos haluat monistaa valitun sähköpostin.

Sähköpostiviestejä, joissa on ristikkokuvake , ei ole testattu niiden viimeisen muutoksen jälkeen. Sinun on testattava sähköpostit, ennen kuin voit siirtyä Lähetä-sivulle.

Lisäämällä tai muuttamalla sähköpostikansioita voit pitää sähköpostisi paremmin järjestyksessä:

 • Luodaksesi alikansion, valitse ensin kansio, johon haluat lisätä sen ja napsauta sitten UUSI KANSIO. Luodaan alikansio, jonka nimi on "Uusi kansio".
 • Halutessasi antaa kansiolle uuden nimen, napsauta VAIHDA NIMI ja nimeä kansio uudestaan.
 • Poista kansio valitsemalla se ja napsauttamalla DELETE. Kansio häviää.

Huomaa, että voit vetää sähköposteja ja kansioita siirtääksesi niitä toisiin kansioihin. Sinun on pudotettava sähköposti (tai kansio) kansion nimen päälle minne haluat siirtää sen:

Uusien sähköpostien luominen

Napsauta Sähköpostit-sivulla UUSI, jos haluat luoda uuden sähköpostin. Uusi sähköposti -sivu tulee näkyviin:

Napsauta sähköpostipohjaa valitaksesi sen.

 

Napsauttamalla valitset näkyvän mallipohjan ja avaat sen Muokkaus-ikkunan:

Tällä Muokkaa-sivulla voit määritellä sähköpostin sisällön ja sen asetukset. Lisätietoja sähköpostien tekemisestä löydät Sähköpostien muokkaaminen -kappaleesta.

Sähköpostien tallentaminen

Kun muokkaat sähköpostia Muokkaa-sivulla, suosittelemme tallentamaan muutokset säännöllisesti.

 1. Napsauta TALLENNA ja valitse sitten Tallenna, jos haluat tallentaa nykyisen sähköpostin heti, tai Tallenna nimellä, jos haluat tallentaa sen uudella nimellä.
 2. Jos olet valinnut Tallenna nimellä, esiin tulee valintaikkuna, jossa voit valita kansion tai luoda uuden:
 3. Anna sähköpostille nimi
 4. Napsauta Tallenna.

Sähköpostien testaus

Sinun on testattava sähköpostisi roskapostitulos MUOKKAA-sivulla jatkaaksesi seuraavaan vaiheeseen. Napsauta MUOKKAA, sitten TESTAA ja TALLENNA jatkaaksesi.

 • Klikkaa hiirellä Testaa-painiketta lähettääksesi sähköpostin itsellesi. Vine tarkistaa sähköpostin roskapostitulokset ja näyttää läpäisikö viesti roskapostitarkistuksen vai ei:

 • Käytä omaa sähköpostisovellustasi varmistaaksesi sähköpostisi sisältö ja että siinä on oikeat Aihe, Viesti ja Lähettäjä-kentät.

 • Napsauta Roskapostiarvio arvioidaksesi sähköpostisi luokittelun ja nähdäksesi siihen liittyvät asiat, joita parantamalla voi saada paremmat pisteet:

 

Säädä sähköpostisi säädöt niin että saat mahdollisimman hyvän luokituksen. Näin lähettämäsi sähköposti tavoittaa mahdollisimman monta vastaanottajaa. Suosittelemme tavoittelemaan vähintään 9/10 pistettä tavoittaaksesi mahdollisimman suuren osan vastaanottajista.

Kun olet varmistanut, että sähköposti tuli perille kunnollisena, niin paina siirtyäksesi VASTAANOTTAJAT-sivulle. Huomaa, että jos et ole vielä tallentanut sähköpostia, pyytää ohjelma sinua tallentamaan sen nyt.

Sähköposti-linkin käyttäminen

Jos haluat julkaista sähköpostisi verkkosivulla, voit saada siihen web-linkin Näytä linkki -komennolla.

Huomaa, että jos sähköposti on personoitu, niin kaikki personointi poistetaan sähköpostin Web-versiosta. Esimerkiksi sähköpostiosat, jotka sisältävät linkin dokumentin lataamiseen, tapahtuman rekisteröintiin ja niin edelleen, poistetaan, koska nämä linkit personoidaan aina MA-sähköposteihin. Kenttätunnisteet, kuten [FIRSTNAME]], [[LASTNAME]], näytetään:

Paluu edellisiin versioihin

Voit nyt palata mihin tahansa sähköpostin aiempaan versioon. Napsauta Historia ja sitten mitä tahansa aiemmin tallennettua versiota palauttaaksesi sen.

Klikattu versio latautuu editoriin ja voit tallentaa sen, jos haluat.

Sähköpostien muokkaaminen

Sähköpostiasetusten määrittäminen

Jos haluat muuttaa sähköpostin asetuksia, napsauta Asetukset. Seuraava ikkuna tulee näkyviin:

Kirjoita haluamasi asetukset Lähettäjä / Aihe / Lähettäjän osoite- ja Vastausosoite-kenttiin.

Lähetysosoite ja vastausosoite -kenttiin voit myös valita arvot pudotusvalikoista. Valikot näyttävät sähköpostiosoitteesi, Sähköpostin välitysosoite ja ne voidaan määrittää näyttämään lisää sähköpostiosoitteita käyttämällä Vinen järjestelmäasetuksia.

Huomaa, että et voi lähettää sähköpostia, jos sen Lähettäjä- tai Vastausosoitteen verkkotunnusta ei ole vahvistettu. Voit vahvistaa ja määrittää sähköpostien domainit Sähköposti-välilehdellä Markkinointi Automaatio työkalun Asetukset-sivulla.

Osoitelähde-kentässä voit määrittää tämän sähköpostin kontaktitietojen lähteen.

Määritä Kieli-asetuksella kieli sähköpostin vakio-osille, kuten "Jos et voi lukea tätä sähköpostia, napsauta tästä", "peruuta tilaus". Nämä käännetään automaattisesti. (Oletusarvoisesti uusien sähköpostiviestien kieli on asetettu valitsemallesi käyttöliittymän kielelle.)

Valitse Käytä linkitettyjä kuvia, jos haluat sähköpostin sisältävän vain linkkejä kuviin etkä upottaa kuvia lähetettävään sähköpostiin. Tämä pienentää sähköpostin kokoa ja estää kuvien näyttämisen liitteinä joissakin sähköpostiohjelmissa (esimerkiksi Android-laitteet).

Voit myös asettaa tai muuttaa useimpia näistä sähköpostiasetuksista viimeisellä LÄHETÄ SÄHKÖPOSTI-sivulla.

Esikatselutekstin asettaminen

Käytä Esikatseluteksti-kenttää määrittämään teksti, jonka sähköpostiohjelmat näyttävät sähköpostin esikatselussa.

Huomaa, että tämä esikatseluteksti ei ole näkyvissä itse sähköpostissa. Jos haluat esikatselutekstin näkyvän myös sähköpostiviestissä, sinun pitää käyttää vasemmassa yläreunassa olevaa esikatselukenttää sähköpostiviestipohjassa:

Tilauksen peruminen

Valitse asetuksissa Poista postituslistalta valikosta postituslista, jolta haluat käyttäjien poistuvan kun vastaanottaja napsauttaa Peruuta tilaus -linkkiä tässä sähköpostissa.

Markkinoinnin automaatio -työkalun avulla lähetettyjen sähköpostiviestien tulisi yleensä sisältää Peruuta tilaus -linkki. Voit lisätä Peru tilaus linkin sähköpostiin suoraan sähköpostieditorissa tai se voi olla jo valmiiksi sähköpostipohjassa. Pohjassa se voi näyttää seuraavalta:

Jos sähköpostin vastaanottaja napsauttaa linkkiä, avautuu Peruuta tilaus -sivu, jossa pyydetään vastaanottajaa vahvistamaan sähköpostilistalta poistuminen.

Peruuta tilaus -sivu näyttää kaikki sähköpostilistat, lukuun ottamatta niitä, jotka on merkitty piilotetuksi.

Jos kaikki valintaruudut tyhjennetään Peruuta tilaus -sivulla, sähköpostin vastaanottaja lisätään ”Markkinointikielto" -listaan.

Kappaleiden järjestäminen

 

Kappaleen lisääminen

Jos haluat lisätä kappaleen, vedä se Lisää-välilehden kappaleluettelosta haluamaasi kohtaan sähköpostissa.

Jos Lisää-välilehti ei ole auki, napsauta ensin Lisää avataksesi sen.

Kappaleen kopioiminen

Valitse kappale, josta haluat kopion, ja napsauta lisätäksesi kopion nykyisestä luvusta sen alle.

Kappaleen siirtämien

Vie hiiri siirrettävän kappaleen päälle, napsauta ja pidä painettuna ja vedä sitten kappale mihin tahansa muuhun kohtaan sähköpostissa.

Kappaleen poistaminen

Valitse kappale, jonka haluat poistaa, ja napsauta rasti-merkkiä .

Kappaleiden muokkaaminen

Huom: Voit muokata kappaleita Sähköpostipohjat työkalussa asetettujen rajoitteiden mukaan.

Kappaleen asetukset

Kappaleen asetukset sijaitsevat vasemmalla Kappale välilehdellä. Napsauta kappaleen sisällä avataksesi Kappale-välilehden.

Käytä Näytä kappale -asetusta, määrittääksesi kappaleen näkymään vain henkilöille, joilla on tietty tägi:

Asetusten avulla voit piilottaa kappaleen osia ja asettaa kappaleen näkyvyyden. Tyhjennä rasti kappaleen osan valintaruudusta, jos et halua sitä mukaan sähköpostiin.

Jos kappale sisältää elementin (esim. painike), voit piilottaa tai vaihtoehtoisesti saada sen näkyviin valitsemalla sen (tai koko kappaleen) ensin ja sen jälkeen joko tyhjentämällä tai valitsemalla elementin rastituslaatikon.

Jos käyttämässäsi sähköpostimallissa on Salli sähköpostiosoitteiden värien vaihtaminen -kytkin päällä, voit myös muuttaa käytettävissä olevia kappaleen taustavärejä:

Kuvan vaihtaminen

Napsauta kuvaa, jonka haluat vaihtaa. Kuvan yläpuolelle ilmestyvä työkalurivi sisältää Kumoa / Tee uudelleen -painikkeet, CSS:ssä määritetyn kuvan koon ja muokkauspainikkeen .

Napsauta muokataksesi kuvaa,

Seuraava Muokkaa kuvaa -valintaikkuna tulee näkyviin ja voit lisätä uuden kuvan:

Voit napsauttaa etsiäksesi ja ladataksesi kuvan tai lisätä kuvan seuraavilla välilehdillä:

 • Organisaation kuvat. Tämä välilehti näyttää kuvakirjaston, joka on käytettävissä Vine MA:ssa yrityksesi kaikille käyttäjille. Voit lisätä kuvia tai poistaa niitä, joita et enää tarvitse.
 • Unsplash.com Tämä on tunnettu sivusto, joka tarjoaa ilmaisia valokuvia. Voit hakea sen kirjastosta tai valita kuvan äskettäin käyttämistäsi kuvista.

Napsauta kuvaa, jonka haluat lisätä.

Käytä Vaihtoehtoinen teksti kenttää asettamaan kuvalle vaihtoehtoisen, joka näytetään, kun kuvaa ei voida näyttää.

Jos kuva on vaakasuorassa suurempi kuin pohjassa varattu alue, kuvaa skaalataan automaattisesti niin että se mahtuu vaakasuoraan varattuun tilaan.

Jos kuva on vaakasuorassa pienempi kuin pohjassa varattu alue, kuvaa ei muuteta ja kuvan viereen jää tyhjää tilaa. Valitse Täytä vaakaan, jos haluat pienemmän kuvan täyttävän koko varatun alueen vaakaan.

Kaikissa tapauksissa varatun alueen korkeus säädetään automaattisesti.

Ohjelma tukee kaikkia tavallisia kuvaformaatteja: JPG, PNG, GIF

Kuvan koon muuttaminen

CSS-koon asetusten muuttaminen:

 1. Tyhjennä Täytä vaakaan. Jos tätä ei tyhjennetä, pienempi kuva skaalataan täyttämään pohjan vapaan tilan.
 2. Muuta CSS-leveys- tai korkeusasetuksia. Huomaa, että kun Säilytä kuvasuhde on lukittu, CSS-leveyttä ei ole syytä lisätä suuremmaksi kuin mitä mallipohjassa on määritetty tälle kohdalle.
 3. Jos haluat muuttaa kuvasuhdetta, napsauta ensin Säilytä kuvasuhde -kuvaketta avataksesi kuvasuhteen ja muuta sitten leveys- ja korkeusasetuksia.

Kuvan muokkaaminen

Voit hienosäätää kuvan ulkonäköä työkalurivin komentojen avulla.

Vie hiiri työkalupalkkipainikkeen päälle nähdäksesi sen ohjeen.

 • Valitaksesi uuden kuvan, klikkaa
 • Tallenna kuva sähköpostista organisaation kuvakirjastoon napsauttamalla
 • Kierrä kuvaa napsauttamalla
 • Käännä kuva napsauttamalla
 • Rajaa kuvaa napsauttamalla ja vetämällä kuvan kokokahvoja rajataksesi sen haluamaasi kuvan osaan.
  Voit painaa ja pitää pohjassa Shift-näppäintä, kun muutat kuvan rajausta pitääksesi sen kuvasuhteen.

Rajausmoodissa kuva näytetään sen todellisen leveyden perusteella, ja leikkausalue asetetaan pohjassa asetettuun CSS-kokoon.

Ota muutokset käyttöön napsauttamalla .

Kuvan lisääminen tekstiin

Jos haluat lisätä kuvan tekstin sisälle, aseta kohdistin kohtaan, johon haluat lisätä uuden kuvan, ja napsauta työkalurivin Lisää / muokkaa kuvaa -painiketta:

Linkkien muokkaaminen

Määritä linkki käyttämällä Linkki-välilehteä, joka näkyy, kun napsautat linkkiä sähköpostissa:

 1. Valitse linkki tai painike.

 2. Linkki-välilehti näyttää sen asetukset.

 3. Valitse haluamasi linkkilaji:

 4. Valitun linkkityypin asetukset näytetään:

  Esim. dokumenttilinkki luominen:

 5. Valitse dokumentti luodaksesi linkin:

Jos käyttämässäsi sähköpostimallissa Salli sähköpostin värien vaihtaminen -kytkin on päällä, voit muuttaa myös painikkeiden värejä:

Linkit jäljitetään automaattisesti mikäli kohdesivut tukevat jäljitystä.

Erilaiset linkit sähköpostissa

Seuraavia erilaisia linkkejä on mahdollista käyttää Asiakas-web sivuston avulla.

Lisätty käyttäen Linkin laji -valikkoa:

 • Normaali WWW-linkki. Käytetään normaalien verkkosivulinkkien määrittämiseen.
  • Valitse Sivujen seuranta, jos haluat seurata tämän linkin klikkaajia sivustolla. Jos Sivujen seuranta on valittuna, Vine-markkinointiviesteistä verkkosivuillesi tuleva liikenne näkyy erikseen Google Analyticsissa ja sitä voi analysoida siellä. Linkit, joiden Sivujen seuranta on valittu
  • Käytä HTTP, HTTPS protokollaa tavallisille verkkosivuille.
  • Valitse MAILTO lisätäksesi sähköpostilinkin:
  • Käytä : muille linkkityypeille.
  • Muille linkkityypeille (kuten TEL:) sinun on syötettävä sen tyyppi:

 • Päivitä yhteystiedot
 • Dokumentti.Käytetään lataamaan dokumentteja tietokannasta.
 • Ilmoittaudu tapahtumaan. Käytetään rekisteröitymislinkeille tapahtumiin, jotka ovat listattuna TAPAHTUMAT-sivulla. Kun sähköpostien vastaanottajat napsauttavat tällaista linkkiä, heidät yhdistetään tapahtumaan ilmoittautuneiksi ja he voivat sen jälkeen lisätä muistutuksen kalenteriinsa (esimerkiksi Outlook-kalenteri).
 • Jos tätä linkkiä napsautetaan kun vastaanottaja on jo rekisteröitynyt, se näyttää EI NYT -painikkeen, jonka avulla voi perua ilmoittautumisen.

 • Ei nyt tapahtumalle. Voidaan käyttää kun haluat, että vastaanottajat voivat ilmoittautua tapahtumaan tai kertoa että he eivät pääse tulemaan tapahtumaan. (Muuten toimii samoin kuin Rekisteröidy tapahtumaan -linkki.)
 • Huomaa, että rekisteröintitapahtumien lisäksi voit valita Tapahtuma automaation herättimestä tämän tyyppisille linkeille. Tällöin linkki toimii tapahtumalle, joka käynnisti automaation Ilmoittautui tapahtumaan herättimellä.

 • Kyselylomake. Käytetään, kun haluat vastaanottajat vastaamaan kysymyksiin ja tallentaa heidän vastaukset tietokantaan. Kyselylomakkeet on ensin tehtävä Vine-ohjelmassa.
 • Kutsu ystävä tapahtumalle -linkki. Tämän sivun avulla vastaanottaja voi antaa toisen henkilön yhteystiedot ja lähettää kutsun tapahtumaan tälle henkilölle. Kutsuviesti sisältää linkin Web-sivulle, jossa tapahtumaan voi ilmoittautua.
 • Huomaa, että rekisteröintitapahtumien lisäksi voit valita Tapahtuma automaation herättimestä tämän tyyppisille linkeille. Tällöin linkki toimii tapahtumalle, joka käynnisti automaation Ilmoittautui tapahtumaan herättimellä.

 • GDPR - Näytä henkilön tiedot. Voit lisätä linkin näyttämään kaikki henkilötiedot, joita GDPR-laki vaatii.
 • Tarkista postituslistat. Kun sähköpostien vastaanottajat napsauttavat tätä linkkiä, he näkevät sivun, jossa näkyvät kaikki julkiset sähköpostilistat ja tilatut valittuina. He voivat tarkistaa ja tarvittaessa muuttaa valittuja sähköpostilistoja.
 • Laskeutumissivu. Kun sähköpostin vastaanottajat napsauttavat tätä linkkiä, he näkevät Valitse sivu luettelosta valitsemasi laskeutumissivun:
 • Luo aloitussivu käyttämällä Laskeutumissivut-välilehteä WWW-sivusto -sivulla.

 • Lopeta tilaus. Valitse tämä, kun haluat luoda tilauksen lopetus linkin.
 • Suosittele uutiskirjettä ystävälle Kun sähköpostin vastaanottajat napsauttavat tätä linkkiä, kävijälle avautuu uusi Asiakaswebin sivu, jonne he voivat syöttää ystävän yhteystiedot, jonka he haluavat kutsua tilaamaan tämän uutiskirjeen. Kun Kutsu-painiketta napsautetaan, ystävä saa sähköpostin tilauslinkin kera.

Tekstien muokkaaminen

Napsauta editoitavaa tekstiä ja käytä muokkausrivin komentoja:

Työkalupalkin komennot

Painike

Nimi / Info

Kuvaus

Kumoa / Tee uudelleen

Vahvennettu

Valitse teksti ja klikkaa tätä lihavoidaksesi sen

Kursiivi

Valitse teksti ja klikkaa tätä kursivoidaksesi sen

Alleviivattu

Valitse teksti ja klikkaa tätä alleviivataksesi sen

Tasaa vasemmalle

Keskitä

Tasaa oikealle

Tasaa molemmat reunat.

Valitse teksti ja napsauta tätä halutessasi tasata tekstin vasemmalle tai oikealle, keskittää sen tai tasata sen molemmista reunoista (tekstivälit säätyvät siten, että teksti on tasassa vasemman ja oikean marginaalin suhteen).

Luettelomerkkilista

Numeroitu luettelo

Tästä voit lisätä luettelomerkittyjä ja numeroituja luetteloita.

Pienennä sisennystä

Klikkaa tästä sisentääksesi vähemmän

Lisää sisennystä

Klikkaa tästä sisentääksesi enemmän oikealle.

Valitse teksti ja lisää haluamasi, ennalta määritetyt muotoilut, kuten kappale, osoite, otsikkotasot jne.

Taulukko

Napsauta lisätäksesi ja määritelläksesi taulukon.

Tyhjennä muotoilu

Poistaa valitun tekstin muotoilun

Lisää linkki

Napsauttamalla tätä voit lisätä linkin.

Poista linkki

Poista linkki klikkaamalla tätä.

Lisää/Muokkaa Kuvaa

Klikkaa tästä kun haluat lisätä kuvan (esim. logo) tai muokata sitä.

Etsi ja korvaa

Jos haluat etsiä tekstiä (ja korvata sitä tarvittaessa muulla tekstillä)

Napsauttamalla tätä voit lisätä Vine-elementtejä.

Näppäinoikotiet

Ctrl + Z - Kumoa

Ctrl + y - Tee uudelleen

Ctrl + b - Lihavoitu

Ctrl + i - Kursivoitu

Ctrl + u - Alleviivattu

Ctrl + 1 (2 ... 6) - H1 - H6

Palaa takaisin – Uusi kappale

Shift + Return – rivin vaihto painamalla yhtä aikaa Shift + Return -näppäimiä.

Sähköpostin vastaanottajien valinta

Valitse SÄHKÖPOSTIT / VALITSE SÄHKÖPOSTI / VASTAANOTTAJAT sivulla ryhmä jolle haluat lähettää sähköpostisi:

VASTAANOTTAJAT-luettelo sisältää:

 • Yksittäinen henkilö. Valitse tämä, jos haluat lähettää sähköpostiviestin yhdelle henkilölle. Käytä sitten Yhden Henkilön haku-osan kenttää etsiäksesi ja valitaksesi haluamasi henkilön.
 • Sähköpostilistat -kansio sisältää sähköpostilistoja, joista yhden voit valita sähköpostin kohderyhmäksi.
 • Aktiiviset tapahtumat -kansio sisältää tapahtumat jotka ovat olleet alle kuukausi sitten tai ovat tulevaisuudessa.
 • Tapahtumat kansio sisältää samat tapahtumat kuin Tapahtumahistoria Tapahtumat-sivulla.
 • Tägit kansio sisältää listat tägätyistä henkilöistä
 • Muihin kansioihin voit tallentaa kohderyhmät (segmentit) joita luot Vine MA - ja Vine CRM -työkaluissa.

HUOM: Tässä versiossa Markkinoinnin Automaatio -työkalua et voit muokata tai poistaa kohderyhmiä jotka on tallennettu Vine CRM -työkalussa.

Kaikissa kansioissa voit:

 • Tyhjentää Suodata henkilöt, jotka ovat kieltäneet markkinoinnin halutessasi lähettää sähköpostia myös heille, jotka ovat ilmoittaneet, etteivät halua markkinointisähköpostia (henkilöt ovat Markkinointikielto-listalla).
 • Tyhjentää Suodata henkilöt, jotka saivat sähköpostia viimeisenä xx päivänä jos haluat lähettää sähköpostin myös henkilöille jotka saivat äskettäin sähköpostin yritykseltäsi. Jos haluat muuttaa ajanjaksoa suodattimessa, napsauta xx ja kirjoita haluamasi päivien määrä.

Postituslistoille, tapahtumille ja tägeille voit:

 • Valita Suodata henkilöt, jotka viimeisenä xx päivänä, jos haluat poistaa ihmisiä, jotka ovat tehneet jotain lähettämäsi sähköpostiin kanssa.
  Jos haluat muuttaa ajanjaksoa suodattimessa, napsauta sitä ja kirjoita haluamasi päivien määrä. Kohdistuvat sähköpostiosoitteet päivitetään vastaavasti.
  Valitse sitten ensin sähköposti Kohde-sähköposti -luettelosta ja valitse sen jälkeen toiminto:
  • Avasi sähköpostin - tarkoittaa, että vastaanottaja avasi sähköpostin sähköpostiohjelmassa.
  • Reagoi sähköpostiin - tarkoittaa, että henkilö teki jonkun sähköpostiin liittyvät toiminnon, kuten napsautti sähköpostiviestissä olevaa linkkiä, rekisteröityi tapahtumaan, vieraili asiakas-webissä, latasi dokumentin ja niin edelleen.
  • Vastaanotettu sähköposti - tämä tarkoittaa, että vastaanottaja sai valitun kohdesähköpostin.

Tapahtumille voit lisäksi määrittää vastaanottajiksi ne jotka:

 • Ilmoittautuneet. Ilmoittautuivat tapahtumaan.
 • Osallistui. Osallistuivat tapahtumaan.
 • Ei osallistunut. Ilmoittautuivat mutta eivät osallistuneet tapahtumaan.
 • Kutsuttu Henkilöt, jotka on kutsuttu tapahtumaan. Kun valitset Kutsuttu, näet lisäasetuksen:
  Suodata henkilöt, jotka ovat rekisteröityneet tai ilmoittaneet etteivät pääse. Valitse tämä, jos haluat lähettää muistutusviestin niille, jotka on kutsuttu, mutta jotka eivät ole vielä rekisteröityneet tai päättäneet olla tulematta.

Katso Postituslistat -kappaletta, jos haluat luoda uuden postituslistan.

Jos haluat luoda uuden segmentin, napsauta hiirellä Uusi segmentti,

Jos haluat muokata segmenttiä, valitse se ja napsauta MUOKKAA.

Halutessasi poistaa kohderyhmän, valitse se ja napsauta Poista.

Segmentin luominen tai muokkaaminen

 1. Napsauta valitaksesi aloituslistan, jota voit suodattaa tarpeen mukaan luodaksesi uuden segmentin:

 2. Huomaa, että segmentti ei ole kiinteä henkilöluettelo, vaan dynaaminen haku, joka suoritetaan aina, kun segmentin jäseniä tarvitaan.
 3. Käytä Rajoita asiakastyyppi -suodatinta valitaksesi asiakkaiden tyypit, joista haluat etsiä.
 4. Käytä Rajaa näihin ryhmiin ja Poista nämä ryhmät suodattimia. Nämä suodattimet sisältävät Vine CRM:n luokittelu- ja profilointityökalun kansioita.

 5. Käytä seuraavia ehto-kenttiä rajoittamaan tuloksia vain niille työntekijöille, joiden työnantajat vastaavat antamiesi ehtojen mukaisia yrityksiä:
 6. Esimerkiksi käyttämällä seuraavia rajoittavia ehtoja sinulla on vain henkilöitä, joiden yritysten henkilöstö on yli 30 ja liikevaihto on yli 100t


  Seuraavia yrityskenttiä käytetään näiden ehtojen tarkistamiseksi:
  Työntekijöiden määrä - "Henkilöstö" -kenttä yrityksen muokkauslomakkeella
  Liikevaihto - "Liikevaihto:"
  Postinumero - ”Katuosoite Postino”
  Postitp - ”Katuosoite Postitp”
  Huomaa, että Vine-ohjelmassa rekisteröintipäivä on käytettävissä vain yrityksille, jotka on ladattu osoitepalvelun avulla.
 7. Käytä Rajoita toimiala -toimintoa valitsemaan toimialat joihin haluat rajata kohderyhmän kontaktit. Kirjoita tarvittaessa hakukenttään avainsana, jolloin näet vain toimialoja joissa on antamasi hakusana:

 8. Käytä Rajoita työvastuu -toimintoa valitsemaan toimenkuvat joihin haluat rajata kohderyhmän kontaktit.
  Huomaa, että joillakin valitsemillasi henkilöillä/töillä voi myös olla toimitusjohtajavastuu. Valitse Poista toimitusjohtajat, jos haluat lisäksi poistaa toimitusjohtajat kohderyhmästäsi.
 9. Jos sinulla on Vinen osoitepalvelu käytössä, näet uuden valintaruudun Näytä yleisimmät vastuut pienentääksesi näytettävien vastuiden määrän ja nähdäksesi vain yleisimmät.
 10. Napsauta Laske nähdäksesi kohderyhmän yritysten ja henkilöiden määrät
 11. Napsauta antaaksesi kohderyhmälle nimen ja lajin ja tallentaaksesi sen tietokantaan.
 12. Napsauta Tallenna.
 13. Napsauta Takaisin Vastaanottajiin palataksesi VASTAANOTTAJAT-sivulle tai napsauta MUOKKAUS jos haluat jatkaa kohderyhmän muokkausta.

Napsauta VASTAANOTTAJAT-sivulla mennäksesi LÄHETÄ SÄHKÖPOSTI -sivulle, kun olet valinnut kohderyhmän.

Sähköpostin lähettäminen

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTI -sivulla voit tarkistaa ja tarvittaessa muuttaa Peruuta tilaus -luetteloa ja Aihetta.

Vaihtoehtoisesti voit testata sähköpostisi uudelleen.

Ennen sähköpostin lähettämistä tulisi sinun määritellä aika milloin haluat lähettää sähköpostit. Voit jakaa lähetettävät sähköpostit moneen erään sen sijaan että kaikki viestit lähetettäisiin kerralla.

Napsauta +/- lisätäksesi / poistaaksesi lähetyserän.

Kullekin lähetykselle on mahdollista antaa nimi ja määrittää kuinka monta sähköpostia siinä lähetetään. Nimi jonka annat erälle lisätään kullekin erälle luotavan tapahtuman nimen alkuun. Huomaa että jos lähetät sähköpostin useassa erässä, myös tilastoissa koko lähetys on koottu yhdeksi avattavaksi tilastoriviksi. Voit siis tutkia sähköpostin tilastot erikseen kullekin erälle sekä yhdistetyn tilaston kaikista näistä eristä.

Uusi valintaruutu Merkitse testilähetykseksi näkyy, kun vastaanottajia ei ole paljon. Valitse se, jos haluat näiden sähköpostien tilastojen näkyvän vain, kun valitset Näytä testisähköpostit Tilastot-välilehdestä.

Nyt napsauta lähettääksesi viestin kaikille kohderyhmän jäsenille. Kohderyhmästäsi tarkistetaan, että kaikki sen jäsenet sisältyvät Peruuta tilaus -postituslistaan. Jos ei, niin sinulta kysytään, haluatko lisätä puuttuvat kohdehenkilöt Peruuta tilaus -postituslistaan.

Sähköpostin lähettäminen luo tapahtumia, joiden laji on Sähköposti, ja vastaanottajat yhdistetään näihin tapahtumiin.

Huomaa, että sähköposti lähetetään erikseen jokaiselle vastaanottajalle, joten se ei sisällä muiden vastaanottajien tietoja.

Sähköpostien tilastot

Tilastot-välilehdellä voit analysoida kaikkien sähköpostien kokonaistilastot tietyllä ajanjaksolla tai saada yksityiskohtaiset tilastot jokaisesta lähettämästäsi sähköpostiviestistä.

Yhteenveto-kaavio näyttää visuaalisesti kuinka moni avasi sähköpostin tai klikkasi linkkiä sähköpostissa verrattuna lähetettyjen sähköpostien määrään:

Kaavio sisältää seuraavat tiedot:

 • Sähköpostit - kuinka monta sähköpostia on lähetetty käyttäen Sähköpostit-työkalua.
  Tämä laskuri laskee N:lle vastaanottajalle lähetetyn sähköpostiviestin N:ksi lähetetyksi sähköpostiksi. (Sähköpostin vastaanottajien lukumäärä näkyy Määrä-arvona Lähetä sähköposti -sivulla.)
 • Avaukset - kuinka monta sähköpostia avattiin.
  Tämä laskuri kasvaa, kun vastaanottaja avaa sähköpostin ensimmäistä kertaa. Se ei kasva, kun sama vastaanottaja avaa saman sähköpostiviestin uudelleen.
 • Klikkaukset - kuinka montaa sähköpostilinkkiä klikattiin.
  Tämä laskuri kasvaa, kun vastaanottaja napsauttaa mitä tahansa sähköpostin linkkiä ensimmäistä kertaa. Se ei kasva, kun sama vastaanottaja napsauttaa uudelleen mitä tahansa (samaa tai muuta) linkkiä samassa sähköpostissa.

Huomaa, että nämä yhteenvetokaaviot sisältävät kaikki vastaanottajat verrattuna samoihin kaavioihin Asiakkaat ja prospektit -sivuilla. Nämä kaaviot sisältävät sähköposteja, jotka lähetetään asiakkaille, potentiaalisille asiakkaille ja jopa kaikille markkinoinnin automatisointityökalun käyttäjille.

Tilastot-osassa näkyy ensin kaikkien valitulla aikavälillä lähetettyjen sähköpostien tilastot ja sitten tilastot kullekin sähköpostille erikseen

Viestejä yhteensä - näyttää kuinka monta sähköpostia on lähetetty kaikkiaan.

Avaus keskiarvo - näyttää prosentteina avattujen sähköpostiviestien määrän (lukuun ottamatta palautuneita viestejä).

Klikkaus keskiarvo - näyttää prosentteina klikattujen sähköpostiviestien määrän (lukuun ottamatta palautuneita viestejä).

Liidien määrä - näyttää prosentteina liidien määrän verrattuna avattuihin sähköpostiviestien määrään.

 

Tilastot osan alla näkyy kaikki lähetetyt ja ajastetut sähköpostit:

Voit nopeasti siirtää hiiren osoittimen kuvien päälle nähdäksesi, mitä jokaisessa sähköpostissa oli. Napsauta esikatselukuvaa avataksesi sähköpostin sähköpostieditorissa.

Napsauta sähköpostin nimeä avataksesi kyseisen lähetyksen Viestin tiedot -sivun.

Voit napsauttaa Poista-kuvaketta poistaaksesi ajastetun sähköpostin jos et haluakaan lähettää sitä. Kun sähköposti on lähetetty, et voi poistaa sitä enää.

Jos haluat määrittää uudestaan sen, mitä sähköposteja tilastoissa näkyy, napsauta päivämääriä vasemmassa yläkulmassa tai kuvaketta oikeassa yläkulmassa. Kaikki asetukset tulevat näkyviin ja voit vaihtaa niitä:

Voit määrittää näkyvät sähköpostit käyttämällä seuraavia suodattimia:

 • Laji. Tämä suodatin mahdollistaa tilastojen katselun erikseen seuraaville sähköpostityypeille:

  • Automaatio: automaatiosääntöjen lähettämät sähköpostit.
  • Markkinointi: sähköpostityökalussa lähetetyt sähköpostit.
  • Myynti: Vine CRM:ssä Lähetä myyntisähköposti -toiminnolla lähetetyt sähköpostit
  • Palvelut: Vine CRM:ssä palvelupyynnöistä lähetetyt sähköpostit.
 • Laske käyttäjät. Valitse tämä, jos haluat että organisaatiosi Vine-käyttäjille lähetetyt sähköpostit lasketaan mukaan.

 • Näytä testisähköpostit. Napsauta tätä, jos haluat luettelon testisähköposteista. Tämä näyttää myös ne sähköpostit jotka on lähetetty vain yhdelle henkilölle ja sähköpostit, joissa on "test" teksti aihe-kentässä ja samalla lähetetty enintään neljälle henkilölle.

 • Käytä Alku ja Loppu -rajoitteita asettamaan tilastoissa näkyvien lähetettyjen sähköpostien aikaraja. Huomaa että GDPR:n mukaisesti yli 18 kuukauden ikäiset kävijöiden seurantatiedot poistetaan Vine-tietokannasta lukuun ottamatta sivuston kävijän nimenomaisia toimia, kuten tilauksia, tietopäivityksiä, lomakelähetyksiä ja suostumuksia evästeisiin.

 • Työ Valitse työ-vastuualue, jolloin näet vain sähköpostit, jotka on lähetetty valittuun toimialaan liitetyille henkilöille.

 • Toimiala Valitse haluamasi toimiala, jolloin näet vain niille henkilöille, jotka työskentelevät valitsemasi toimialaan kuuluvissa yrityksissä, lähetetyt sähköpostit.

Jos klikkaat Viestien tilastot -listassa olevaa sähköpostia, aukeaa sen Mittarit-sivu.

Mittarit-sivu

Mittarit -sivu näyttää sähköpostin yksityiskohtaiset tiedot:

Napsauta Vie Excel-tiedostoon, jos haluat tallentaa sähköpostitilastotiedot Excel-tiedostoon jatkokäsittelyä varten.

Napsauta esikatselukuvaa, kun haluat avata sähköpostin sähköpostieditorissa.

Jokaisella mittarilla on seuraavat sarakkeet:

 • Määrä Ryhmämittari samoille käyttäjille, ts. monta kertaa tehty toimenpide lasketaan vain kerran. Voit napsauttaa lukemaa avataksesi yksityiskohtaisen listan, jossa näkyy Vinen tietokannassa olevien henkilöiden tiedot sekä heidän liidipisteensä.

 • Prosenttia lähetetyistä. Prosenttiosuudet vasemmassa sarakkeessa lasketaan lähetettyjen sähköpostiviestien määrän perusteella.

 • % vastaanotetuista. Prosenttiosuudet oikeassa sarakkeessa lasketaan vastaanotettujen sähköpostiviestien määrän perusteella.

Voit lukea lisää kaikista mittareista liikuttamalla hiirtä -merkin yläpuolella. Sen lisäksi jokaisen tilastomittarin tarkoitus on selvitetty alla olevassa taulukossa:

Tilastolajit

Kuvaus

Kohderyhmä

Kaikki henkilöt/yritykset valitaan sähköpostin kohteiksi.

Lähetetyt sähköpostit

Niiden henkilöiden/yritysten lukumäärä, joille sähköposti on lähetetty.

Vastaanotetut sähköpostit

Näyttää kuinka monta vastaanottajaa on saanut sähköpostin

Poissa toimistolta -vastaus

Kohdeosoitteista palautuneiden ja Vine Email Readerin tunnistamien ”poissa toimistolta” -vastausten määrä.

Palautuneet sähköpostit

Vine Email Readerin tunnistamien palautuneiden sähköpostien määrä (vastaanottajaa ei löytynyt). Yleensä tämä tarkoittaa, että sähköpostiosoite ei ole enää käytössä. Sähköposteja ei enää lähetetä tähän osoitteeseen

Palautuneet (Roskaposti) Sähköpostit joita vastaanottava palvelin pitää roskapostina. Sähköposteja ei lähetetä tähän osoitteeseen enää tulevaisuudessa.
Palautuneet (Muut) Muita palautuneita sähköposteja voi tulla esimerkiksi kun vastaanottajan sähköpostilaatikko on täynnä eikä voi enää vastaanottaa viestejä. Sähköpostien lähettämistä tähän osoitteeseen jatketaan tulevaisuudessa.

Suodatin: Ei markkinointia

Niiden henkilöiden / yritysten lukumäärä, jotka eivät halua saada markkinointiviestejä (lisätty "Ei markkinointiviestejä" -luetteloon).

Virhe: virheellinen sähköpostiosoite/puhelinnumero

Henkilöiden/yritysten lukumäärä joilla on virheellinen sähköpostiosoite

Virheilmoitukset Lähettämättömät

Tapahtuneiden virheiden lukumäärä lähettäessä sähköpostia.

Liidien määrä

Tämän sähköpostin tuottamien liidien määrä

Avasi sähköpostin

Sähköpostin avanneiden henkilöiden lukumäärä. Tämä luku ei kuitenkaan ole 100% tarkka, sillä sähköpostiohjelman asetukset voivat estää kuvien lataamisen Vinen Asiakas-webistä.

Meni verkkosivustolle

Niiden ihmisten lukumäärä, joka avasi tässä sähköpostissa olleen, organisaatiosi seuraamalle verkkosivulle johtavan linkin. Vierailevan henkilön on hyväksyttävä evästesuostumus (jos sellainen on), jotta tätä määrää voidaan lisätä.

Klikkasi linkkiä viestissä

Sähköpostissa olevaa linkkiä klikanneiden määrä

Ohjautuneet toisiin linkkeihin.

Niiden henkilöiden lukumäärä, jotka avasivat sähköpostissa olleen muun linkin, joka ei liittynyt suoraan Asiakas-webin toiminnallisuuteen

Avattu asiakirja

Sähköpostissa olleen dokumenttilinkin avanneiden henkilöiden määrä.

Perunut tilauksen

Niiden henkilöiden määrä, jotka avasivat sähköpostissa olleen linkin, ohjautuivat siitä tilaukset-sivulle ja tallensivat tiedot.

Ilmoittautui tapahtumaan

Niiden henkilöiden määrä, jotka avasivat sähköpostissa olleen linkin ja ohjautuivat siitä asiakas-webissä olevalle tapahtumasivulle ja ilmoittautuivat tapahtumaan.

Ilmoittautuminen/Ei tällä kertaa

Niiden henkilöiden määrä, jotka avasivat sähköpostissa olleen linkin ja ohjautuivat siitä asiakas-webissä olevalle tapahtumasivulle ja ilmoittautuivat tapahtumaan.

Tietojen päivittäminen

Niiden henkilöiden määrä, jotka avasivat sähköpostissa olleen linkin, ohjautuivat siitä asiakas-webissä olevalle henkilötietosivulle ja tallensivat muutokset.

Ilmoitti että tiedot olivat oikein

Niiden henkilöiden määrä, jotka avasivat sähköpostissa olleen linkin, ohjautuivat siitä asiakas-webin henkilötietosivulle ja vahvistivat siellä olleet tiedot.

Avasi kyselylomakkeen

Sähköpostissa olleen kyselylomakelinkin avanneiden henkilöiden määrä.

Lähetti vastauksen

Kuinka monta sähköpostia saapui, jotka näyttävät normaaleilta vastaussähköposteilta