Listat

Sähköpostilistoja käytetään yleensä muodostamaan ryhmiä ihmisistä joille lähetetään sähköpostia.
Henkilötägit ovat erityisiä sähköpostilistoja joita voidaan käyttää myös sähköpostiviestien kohdistamiseen, mutta niiden pääasiallinen käyttö on merkitä henkilöitä, kuten "liidi nostettu" tai ”täytti lomakkeen" jne. Automaatio-sääntöjä käytetään usein henkilöiden merkitsemiseen. Kun automaatiosääntö merkitsee henkilön, se lisää henkilön tägi-listaan (jolla on sama nimi kuin tägillä).

Sekä sähköpostilistat että henkilötägit näkyvät Vastaanottajat-sivulla Postituslistat ja Tägit -kansioissa ja ne voidaan valita sähköpostin kohderyhmäksi:

Postituslistat

Postituslistat-taulukko näyttää kaikki sähköpostilistat ja kuinka monta henkilöä on jokaisessa listassa. Listat, jotka on merkitty nimellä "Piilotettu", eivät ole käytettävissä asiakasweb-sivuston vierailijoille.

Lihavoitu lista on Osoitepalvelun asetuksissa määritetty lista, johon lisätään Osoitepalvelusta ladatut henkilöt.

Ei sähköpostia taulukot

Ei sähköpostia -ruutu sisältää seuraavat erityislistat:

• Ei markkinointisähköpostia sisältää henkilöt, jotka eivät halua saada markkinointiviestejä. Normaalisti, kun lähetät sähköpostia kohderyhmän jäsenille, sitä ei lähetetä "Ei markkinointisähköpostia" -listassa oleville henkilöille. Mutta voit ohittaa tämän.
  • Väärä osoite -lista sisältää henkilöt, joiden sähköpostiosoitteet eivät noudata sähköpostiosoitteita koskevia sääntöjä. Sähköpostia ei voi lähettää näihin osoitteisiin.
  • Ei sähköpostilistassa ei ole luettelo, mutta voit napsauttaa sitä nähdäksesi kaikki henkilöt, jotka eivät sisälly mihinkään sähköpostilistaan

Et voi muuttaa Ei sähköpostia -listojen nimiä, kuvausta ja piilotettuja asetuksia. Voit lisätä tai poistaa vain henkilöitä.

Henkilötägi-listat

Henkilötägit-taulukko näyttää tägilistat ja kuinka monta henkilöä on jokaisessa listassa. Henkilötägejä ei voi piilottaa.

Listojen toiminnot

Voit suodattaa näytetyt sähköpostilistat kirjoittamalla merkkijonon, jonka haluat löytyvän etsimiltäsi listoilta.

Luodaksesi uuden listan, napsauta Uusi postituslista tai Uusi tägi.

Jos haluat nähdä listan yhteenvedon, napsauta listan linkkiä tai napsauta ja valitse Yhteenveto . Voit avata lisää listan komentoja napsauttamalla sen vasemmalla puolella:

• Jos haluat lähettää sähköpostia listan/tägin jäsenille, napsauta ja valitse Lähetä sähköposti
  • Jos haluat lähettää SMS-viestin listan/tägin jäsenille, napsauta ja valitse Lähetä SMS
  • Jos haluat nähdä ja muuttaa listan jäseniä, napsauta listaa tai napsauta ja valitse Jäsenet
  • Muokkaa listaa napsauttamalla ja valitsemalla Muokkaa listaa
  • Jos haluat tehdä kopion listasta, napsauta ja valitse Monista
  • Voit poistaa listan pysyvästi napsauttamalla ja valitsemalla Poista lista . (Et voi poistaa listaa, jos sitä käytetään automaatiosäännössä tai web-lomakkeessa. Ensin sinun on poistettava lista kaikista automaatioista, joissa sitä käytetään.)
    Valitse Poista myös tämän listan henkilöt, jos haluat myös poistaa kaikki luettelossa olevat henkilöt.

Listan yhteenveto

Tämä Yhteenveto-sivu näyttää listan tiedot ja sen segmentit. Voit napsauttaa Lähetä Sähköposti lähettääksesi viestin kaikille listan jäsenille.

Yläruutu sisältää linkit seuraaviin päälistan alalistoihin:

• Jäseniä - näyttää kaikki listalla olevat henkilöt.
  • Virheelliset sähköpostit - näyttää henkilöt, joiden sähköpostiosoitteet eivät noudata sähköpostiosoitteita koskevia sääntöjä.
  • Mahdolliset vastaanottajat - näyttää kaikki henkilöt, joille on mahdollista lähettää sähköpostia.
  • Tyhjä sähköposti - näyttää henkilöt, joilla ei ole sähköpostiosoitteita.
  • Perunut tilauksen - henkilöt, jotka lopettivat peruuttivat sähköpostien tilauksen.

Segmentit ovat kohderyhmäkyselyjä, jotka luot kohderyhmäeditorissa sähköpostilistassa. Voit muokata segmenttejä ja lähettää sähköpostia segmentin jäsenille.

Luodaksesi uuden segmentin, napsauta hiirellä Uusi segmentti.

• Jos haluat lähettää sähköpostia segmentin jäsenille, napsauta ja valitse Lähetä sähköposti
  • Jos haluat lähettää SMS-viestin segmentin jäsenille, napsauta ja valitse Lähetä SMS
  • Muokkaa segmenttiä napsauttamalla ja valitsemalla Muokkaa
  • Voit poistaa segmentin pysyvästi napsauttamalla ja valitsemalla Poista .
  • Luodaksesi tägi-listan ja lisätäksesi segmentissä olevat henkilöt siihen, napsauta ja valitse Luo tägi ja näytä jäsenet.

Uuden segmentin luominen

Luodaksesi uuden segmentin, napsauta hiirellä Uusi segmentti. Uusi segmentti -valintaikkuna tulee näkyviin, ja siellä oleva sähköpostilista on asetettuna, etkä voi muuttaa sitä.

Katso Segmentin luominen tai muokkaaminen, jos tarvitset apua tämän valintaikkunan käyttämisessä.

Uuden listan luominen / muokkaaminen

Syötä nimi ja kuvaus Muokkaa listaa/tägiä -ikkunassa.
Jos kyseessä on postituslista, niin valitse Piilotettu lista, jos et halua tämän listan olevan näkyvissä asiakas-webin kävijöille:

Napsauta OK.

Listan jäsenten käsittely

Voit muuttaa listalla olevia henkilöitä HENKILÖT-sivulla.

Sivu sisältää kaikki listalla olevat henkilöt:

Sivulla näkyy maksimissaan sata henkilöä per sivu, tätä isommat listat sivutettuna useammille sivuille, joita voit selata <- ja -> painikkeilla.

Hakutuloksia voidaan rajata suodattimen avulla.

• Jos haluat muokata henkilöä listassa, napsauta ja valitse Muokkaa
  • Jos haluat poistaa henkilön listasta, napsauta ja valitse Poista listasta .
  • Jos haluat poistaa henkilön tietokannasta, napsauta ja valitse Poista Henkilö.

Voit lisätä listaan jäseniä tietokannasta tai Excel-tiedostosta.

Henkilön luominen/muokkaaminen

Lisää uusi henkilö listalle napsauttamalla ja valitsemalla avautuvasta listastaUusi henkilö:

Kirjoita ensin henkilön sähköpostiosoite. Kun kirjoitat sähköpostiosoitteen Uusi henkilö -ikkunaan, osoite tarkistetaan tietokannasta ja jos jo olemassa oleva henkilö löytyy, ikkuna siirtyy Muokkaa-tilaan, jossa voit päivittää henkilöä tarvittaessa.

Syötä henkilön muut perustiedot ja määritä työtehtävät:

Lisää uusi henkilö luetteloon ja tietokantaan, jos se ei vielä ole siellä, napsauttamalla OK.

Useiden henkilöiden lisääminen tietokannasta

Lisää useita henkilöitä tietokannasta napsauttamalla ja valitsemalla avautuvasta valikosta Lisää useita henkilöitä. Seuraavanlainen Jäsenet/Lisää -sivu tulee näkyviin:

Anna kohteen nimi tai nimen osa etsiäksesi kohteita tietokannasta:

Voit napsauttaa + lisättävän kohteen vieressä tai voit lisätä kaikki löytyneet kohteet napsauttamalla LISÄÄ KAIKKI LÖYDETYT.

Lisää henkilöt toiselta listalta

Voit lisätä kaikki henkilöt toiselta listalta näkyvissä olevalle listalle napsauttamalla ja valitsemalla avautuvasta valikosta Lisää henkilöt toiselta listalta. Valitse Lisää henkilöt toiselta listalta -valintaikkunassa lista, jonka henkilöt haluat lisätä tähän listaan

Napsauta OK. Kaikki valitulla listalla olevat henkilöt lisätään tähän listaan.

Henkilöiden lataaminen Osoitepalvelusta

Jos olet Osoitepalvelun asetuksissa määritetyssä listassa, voit ladata henkilöitä Osoitepalveluista tähän listaan.

Lisää henkilöitä Osoitepalvelusta napsauttamalla ja valitsemalla avautuvasta valikosta Lataa osoitepalvelusta.

Huomaa, että jos Lataa osoitepalvelusta komento ei ole käytettävissä, käytät joko listaa, jota ei ole määritetty Osoitepalvelun asetuksissa tai et ole vielä tilannut Osoitepalvelua.

Huom: Uusi Vine Osoitepalvelu on nyt integroitu Asiakastiedon ylläpitämään yritys- ja päättäjätietokantaan, ja se tarjoaa pääsyn tuhansien yritysten ja avainhenkilöiden tietoihin. Lataa Osoitepalvelusta -työkalu on käytössäsi vain, jos olet tilannut Osoitepalvelun. Voit tilata sen ottamalla yhteyttä support@vine.eu.

Poista toisen listan henkilöt

Voit poistaa näkyvissä olevalta listalta kaikki henkilöt jotka oat toisella listalla napsauttamalla ja valitsemalla avautuvasta valikosta Poista toisen listan henkilöt. Valitse Poista toisen listan henkilöt -valintaikkunassa lista, jonka henkilöt haluat poistaa tältä listalta.

Napsauta OK. Kaikki valitulla listalla olevat henkilöt poistetaan tästä listasta.

Poista löydetyt henkilöt

Ensin sinun on käytettävä Haku-kenttää löytääksesi henkilöitä, jotka haluat poistaa. Kirjoita teksti, jonka haluat löytää henkilöiltä ja odota, kunnes luettelo päivitetään ja siinä näytetään vain henkilöitä, jotka sisältävät tämän tekstin:

Poista kaikki löydetyt henkilöt napsauttamalla ja valitsemalla valikosta Poista löydetyt henkilöt. Ohjelma pyytää vahvistamaan poistamisen:

Poista henkilöt listalta napsauttamalla OK.

Tyhjennä hakukenttä nähdäksesi kaikki luettelossa vielä olevat henkilöt.

Poista löytyneet henkilöt

Ensin sinun on käytettävä Haku-kenttää löytääksesi henkilöitä, jotka haluat poistaa.

Poista kaikki löydetyt henkilöt napsauttamalla ja valitsemalla valikosta Poista löydetyt henkilöt. Ohjelma pyytää vahvistamaan poistamisen.

Automaation käynnistäminen postituslistan jäsenille

Postituslistan jäsenlistassa on nyt on mahdollista käynnistää automaatio kaikille listan jäsenille napsauttamalla ja valitsemalla Suorita automaatio. Näet listan aktiivisista henkilöautomaatioista. Voit valita säännön ja napsauttaa SUORITA-painiketta käynnistääksesi sen kaikille listan jäsenille.

Excel-toiminnot

Tuo Excel-tiedostosta

Lisää henkilöitä Excel-tiedostosta napsauttamalla ja valitsemalla avautuvasta valikosta Tuo Excelistä.

1. Avautuvalla TUO EXCEL -sivulla katso tarvittavat vaiheet ja napsauta TUO.
  2. Lataa ja avaa Excel-malli:
  1. Salli muokkaus tarvittaessa tai luo uusi Excel-tiedosto, jossa on sama rakenne, ja lisää sitten tuotavat tiedot. Ensimmäiselle riville tulee jättää kenttien nimet:
  1. Tallenna Excel-tiedosto tietoineen.
  1. Napsauta TUO kun haluat ladata kohteet tiedostosta tietokantaan ja sähköpostilistaan.

Olemassa olevien tietojen päivittäminen

Huomaa, että kun lataat kohteita, Import yrittää havaita ovatko tuodut henkilöt ja yritykset jo olemassa tietokannassa. Jos se havaitsee, että henkilö tai yritys on jo tietokannassa, se päivittää olemassa olevat kohteet sen sijaan että luotaisiin uusia.

Excel import etsii vastaavia henkilöitä tietokannasta sen mukaan mitä tietoja tuotava tiedosto sisältää:

1. Jos tuotaviin tietoihin sisältyy henkilön ID-kenttä, tuodut henkilöt kohdistuvat henkilöihin, joilla on sama tunniste tietokannassa. (Jos tuot Excel-tietoja, jotka on alun perin ladattu Vinestä, on tärkeää, että säilytät ”henkilön tunniste" ja ”yrityksen tunniste” -sarakkeet niin, jotta kaikki kohteet päivitetään oikein.)
  2. Jos henkilötunnistetta ei ole ja jos tuotavissa tiedoissa on etunimi, sukunimi ja sähköpostiosoite, tuotavat henkilöt kohdistetaan, jos niillä on sama etunimi, sukunimi ja sähköpostiosoite.
  3. Jos tuotavat tiedot sisältävät vain sähköpostiosoitteen, kohdistetaan henkilöt, joilla on sama sähköpostiosoite tiedostossa ja tietokannassa.

Import kohdistaa yritykset seuraavasti:

1. Jos tuotaviin tietoihin sisältyy yrityksen tunniste-kenttä, tuodut yritykset kohdistuvat yrityksiin, joilla on sama tunniste tietokannassa.
  2. Jos yritystunnistetta ei ole ja jos tuotavissa tiedoissa on y-tunnus ja katuosoite, tuotavat yritykset kohdistetaan, jos niillä on sama y-tunnus ja katuosoite.
  3. Jos tuotavat tiedot sisältävät vain yrityksen nimen, kohdistetaan yritykset, joilla on sama nimi tiedostossa ja tietokannassa.

Vie Excel-tiedostoon

Jos haluat viedä listan henkilöt Excel-tiedostoon, napsauta ja valitse avautuvasta valikosta Vie Exceliin.

Valitse Avaa käyttäen Microsoft Excel tai Tallenna tiedosto ja valitse sitten OK.