Lomakkeet

Lomakkeet -sivulla voit luoda web-lomakkeita, jotka voit lisätä yrityksesi Web-sivustolle.

Sivu luettelee kaikki tietokannassa tällä hetkellä käytettävissä olevat lomakkeet ja näyttää käyttölaskurit ja kaaviot.

• Näytöt - näyttää kuinka monta kertaa sivuilla olevissa lomakkeissa on käyty tämän ja edellisten kuukausien aikana.
  • Lomakelähetykset - näyttää kuinka monta kertaa sivuilla olevat lomakkeet on lähetetty tämän ja edellisten kuukausien aikana.
  • Konversio - osoittaa, kuinka hyvin lomakkeet saavat vierailijat lähettämään ne, ts. lomakkeiden lähettämisten lukumäärän suhde lomakkeen näyttöjen määrään.
  • Aktiiviset lomakkeet - näyttää kuinka monta lomaketta on näytetty tämän ja edellisten kuukausien aikana.

Lomakkeiden näyttö- ja lähetystaulukko näyttää, kuinka monta lomaketta näytettiin ja lähetettiin kuukaudessa:

Valitse Uusi lomake luodaksesi uuden web-lomakkeen.

Tarvittaessa voit napsauttaa minkä tahansa sarakkeen otsikkoa järjestääksesi lomakkeet sarakkeiden perusteella.

Voit etsiä lomakkeita nimen, tyypin ja ID-kenttien perusteella:

Napsauta lomakerivin ensimmäistä saraketta johon haluat käyttää komentovalikkoa:

• Jos haluat nähdä yksityiskohtaiset tiedot kaikista lomakkeen lähettämiskerroista, valitse Lähetä. Näet kuka on lähettänyt lomakkeen, milloin se on lähetetty ja mitä tietoja se sisälsi.
  • Halutessasi muokata lomaketta, klikkaa Muokkaa lomakerivillä.
  • Jos haluat luoda kopion lomakkeesta, valitse Kopioi
  • Poista lomake valitsemalla Poista

Lomakkeen luominen

1. Valitse Uusi lomake luodaksesi uuden web-lomakkeen.
  2. Valitse lomakepohja tai valitse "Tyhjä lomake", jos haluat aloittaa tyhjästä:
  3. Anna lomakkeelle nimi.
  4. Napsauta Luo. Lomake luodaan.

Lomakkeen muokkaaminen

Avoin lomake sijaitsee Lomakkeet-sivun oikealla puolella. Sen yleiset asetukset voidaan määrittää lomakkeen alapuolella olevassa osiossa.

Käytä Lisää, Lisää mukautettu ja Muokkaa -välilehtiä muokataksesi ja asettaaksesi kenttien ominaisuuksia lomakkeella:

• Käytä Lisää -välilehteä lisätäksesi kenttiä, jotka voidaan tallentaa Vine tietokantaan Vine kohteiden kenttiin.
  • Käytä Lisää mukautettu -välilehteä lisätäksesi muita elementtejä lomakkeelle.
  • Käytä Muokkaa -välilehteä muokataksesi kenttiä.

Kentän lisääminen

Jos haluat lisätä uuden kentän, voit raahata sen Lisää tai Lisää mukautettu välilehdiltä lomakkeelle haluamaasi paikkaan. Kun pudotat kentän lomakkeelle, muokkaus välilehti avautuu automaattisesti ja voit määrittää kentän tiedot siellä.

Kentän siirtäminen

Yksinkertaisesti vedä kenttä uuteen paikkaan. Voit käyttää kuvaketta vetokahvana.

Kentän poistaminen

Osoita hiirellä askelta, jonka haluat poistaa, ja napsauta roskakorikuvaketta .

Kentän kopiointi

Osoita kopioitavaa kenttää ja napsauta .

Lomakkeen tallentaminen

Tallenna lomake klikkaamalla Tallenna-painike on punainen, kun lomakkeeseesi on tallennettavia muutoksia.

Kun tallennettavia muutoksia ei ole tai lomake on virheellinen, Tallenna-painikkeesta tulee harmaa ja sitä ei voi klikata:

Lomakelähetysten tarkistaminen

Jos haluat nähdä yksityiskohtaiset tiedot lomakkeiden lähettämistä tiedoista, klikkaa . (Tämä komento näyttää saman ”Lähetykset" -sivun, joka näytetään Lähetykset -komennosta kaikkien lomakkeiden luettelossa.)

Napsauta Vie Exceliin, jos haluat viedä lomakkeen lähetystiedot Excel-tiedostoon.

Kenttien ominaisuudet

Osoitetarra

• Otsikko - Antaa kentälle nimen, joka näkyy lomakkeella.
  • Tasaus:

Voit tasata kentät vasemmalle, keskelle tai oikealle.

Esimerkiksi tässä Puhelin-kenttä on kohdistettu vasemmalle ja Sähköposti-kenttä oikealle:

Valitse <Ei asetettu>, jos haluat luottaa CSS:ään tai selaimen oletusasetuksiin kentän tasauksessa.

Otsikon ulkoasu

• Valitse Vasen asettaaksesi otsikon kentän vasemmalle puolelle:

• Laita otsikko kentän yläpuolelle valitsemalla Ylös:

• Valitse Ei otsikkoa, jos et halua otsikkoa näkyviin:

Näytä kenttä:

Tämä asetus määrittää kenelle seuratuille kävijöille kenttä näytetään:

Pakollinen

Lomakkeen käyttäjän on täytettävä pakolliset kentät. Pakollisilla kentillä on punainen tähti vieressä

Leveys

Määrittää kentän leveyden.

Paikkamerkki

Tähän kenttään voit kirjoittaa tekstin, joka näkyy kentässä ennen kuin käyttäjä kirjoittaa siihen tekstiä:

Piilotettu

Piilottaa kentän lomakkeelta kävijältä (käytetään valintaruutukentissä).

Teksti

Anna käyttäjälle näkyvä staattinen teksti.

Mukautetut määritteet

Napsauta Lisää ominaisuus lisätäksesi haluamasi HTML-attribuutit.

Esimerkiksi, voit käyttää "valittu" määrittääksesi valintaruudun oletuksena valituksi:

Julkaistulla lomakkeella valintaruutu on oletuksena valittu:

Napsauta miinusmerkkiä poistaaksesi attribuutin.

Tiettyjen erikoiskenttien ominaisuudet

Lähetä-nappulan ominaisuudet

Yleisten kenttäominaisuuksien, kuten tasaus lisäksi Lähetä-painike sisältää seuraavat erityisominaisuudet:

• Käytä Otsikko antaaksesi nimen painikkeelle, joka lähettää lomakkeen.
    • Käytä Lähetysnappulan paikka asettaaksesi Lähetä-painikkeen paikan suhteessa koko lomakeriviin tai toiseen sen kahdesta sarakkeesta (jotka jakavat lomakkeen kahtia). Tätä asetusta käyttämällä voit esimerkiksi säätää Lähetä-painikkeen kohdistuksen jokaisen sarakkeen sisällä tai koko rivillä.
    • Käytä Lähetä toiminto määrittääksesi mitä tapahtuu, kun käyttäjä napsauttaa Lähetä-painiketta lomakkeella:
      • Valitse Päivitä nykyinen sivu tapauksissa, joissa haluat ladata sivun uudelleen. Esimerkiksi laskeutumissivuilla käytettäviin kirjautumislomakkeisiin, joissa anonyymit käyttäjät voivat kirjautua sisään ja sivu ladataan uudelleen yksilöitynä tunnistetulle käyttäjälle.
      • Valitse Uudelleenohjaus toiselle sivulle, jos haluat www-sivun avautuvan käyttäjän napsauttaessa Lähetä. Määritä Avaa kohteessa-kentän avulla kuinka ja mihin sivu on avattava.
      • Valitse Uudelleenohjaus toiselle sivulle, jos haluat www-sivun avautuvan käyttäjän napsauttaessa Lähetä. Anna tämän sivun Web-osoite URL-kenttään ja määritä Avaa kohteessa-kentässä, miten ja missä sivu avataan.
      • Valitse Näytä teksti ja anna HTML joka näytetään kun käyttäjä napsauttaa Lähetä Web-lomakkeella:
      • Valitse Ei mitään, jos haluat, että Lähetä ei tee mitään.

Nollaa tunnettu henkilö

Lisää Nollaa tunnettu henkilö, jos haluat, että lomake toimii kun uusi henkilö käyttää lomaketta mutta eri henkilön id on tallennettu evästeeseen:

Valintaruutujen tyypit

Voit valita valintaruudulle seuraavat tyypit:

• Kansio. Määritä tietokannasta kansio, johon lomakkeen täyttäjä lisätään. Löydät Kansion käyttäen sen nimeä. Antaa valita olemassa olevan kansion tai luoda uuden.
      Kirjoita kansion koko nimi tai osittainen nimi Kansion nimi -muokkausruutuun ja löydetyt kansiot näkyvät alla olevassa luettelossa, josta voit valita haluamasi tai klikkaa Luo luodaksesi uuden kansioni:
    • Tapahtuma. Voit valita tapahtuman alasvetovalikosta. Lomakkeen täyttänyt henkilö yhdistetään valitsemaasi tapahtumaan.
      Avaa luettelo ja valitse haluamasi tapahtuma.
    • Tägi Voit valita olemassa olevan tägin Tägi-luettelosta tai lisätä uuden napsauttamalla Luo. Lomakkeen täyttäneelle henkilölle lisätään valitsemasi tägi (henkilö lisätään kyseiseen tägi-kansioon).

Valintaruutujen ryhmittely

Voit ryhmitellä useita valintaruutuja lomakkeella ja vaatia että tietty määrä niistä on rastitettuna ennen kuin käyttäjä voi napsauttaa Lähetä. (Esimerkiksi, usein on tarpeen vaatia vähintään yksi tehty valinta).

Valintaruutujen ryhmittely:

1. Lisää valintaruudut lomakkeelle.
    2. Käytä Ryhmä osion nimi-kenttää antaaksesi saman ryhmänimen jokaiselle valintaruudulle.
    3. Käytä Vähintään valittuna kenttää määrittämään kuinka monta valintaruutua vähintään pitää olla valittuna tästä ryhmästä.

Tämä lomake vaatii käyttäjältä vähintään yhden valintaruudun rastittamisen:

Lomakkeen asetusten määrittäminen

Perustiedot

Voit määrittää lomakkeen perusasetukset yläreunassa olevassa Perustiedot-osiossa:

• Anna Nimi -kenttään lomakkeen sisäinen nimi. Käyttäjät eivät näe tätä nimeä missään.
    • Valitse Lähetä lomake sähköpostilla, jos haluat lähettää lomakkeen tiedot sähköpostitse kun joku täyttää sen.

Automaatiosäännön lisääminen

Usein halutaan käyttää automaatiota, joka alkaa, kun lomake lähetetään. Tätä varten automaatiosäännöllä on oltava Täytti web-lomakkeen -herätin. Automaatiosäännöt –lista näyttää kaikki säännöt, jotka sisältävät Täytti web-lomakkeen herättimen kyseiselle lomakkeelle.

Voit muokata automaatiosääntöä napsauttamalla sen vieressä.

Jos haluat luoda uuden automaatiosäännön, napsauta +.

CSS:n asettaminen

• Käytä CSS luokka -kenttää voidaksesi viitata CSS-luokka määritteisiin CSS-tiedostossasi. (Linkki CSS-tiedostoon on lisättävä sivulle jolla lomake on.)
    • Jos haluat asettaa oman mukautetun CSS:n lomakkeellesi, käytä Mukautettu CSS ja lisää omat CSS-määrittelyt HTML-luokkien avulla, jotka voit tarkistaa selaimen kehittäjän työkaluilla.

Muut asetukset

Voit määrittää lisää lomake-asetuksia lomakkeen alla olevassa osiossa:

• Valitse Estä seuranta, jos haluat, että tätä lomaketta käytetään liidien syöttämiseen ilman käyttäjän rekisteröimistä selaimessa. (Sitten lomaketta voivat käyttää esimerkiksi myyntihenkilöt jotka syöttävät tietoja uusista liideistä korvaamatta myyntihenkilön omia seurantatietoja selaimessa.)
    • Valitse Luo tapahtuma lomaketiedoista jos haluat luoda tapahtuman käyttäjän lomakkeella antamista tiedoista: Vastaava tapahtuma kuin tämä luodaan:
    • Valitse Ilmoita henkilö tapahtumaan jos haluat, että käyttäjä voi rekisteröityä tulevaisuudessa oleviin tapahtumiin jotka löytyvät Tapahtumat Kutsuille -työkalussa.
    • Valitse Google Analyticslisäämällä tapahtumien seurantakategoria ja toiminta. (Jos Google-tapahtumien seuranta ei ole sinulle tuttu, löydät lisätietoja täältä.)
    • Valitse Mukautetut varoitusviestit, jos haluat muuttaa lomakkeen käyttäjillä näytettävien tavallisten varoitusviestien tekstiä.
    • Valitse Kytkeydy sivuston lomakkeeseen, jonka avulla voit yhdistää Vinen lomakkeen jo sivustolla olemassa olevaan web-lomakkeeseen. Voit käyttää tätä esimerkiksi kytkeytyäksesi kirjautumis-/rekisteröintilomakkeeseen ja saada käyttäjän mukaan seurantaan. Huomaa, että vain rajoitettu joukko kenttiä ja asetuksia tuetaan tällaisille kartoitetuille lomakkeille.

Popuplomakkeet

Voit merkitä Web-lomakkeen Popuplomakkeeksi ja määrittää milloin se näytetään:

Esimerkiksi lomakkeen voi määrittää näkymään kun sivuston kävijä on lähtemässä pois sivulta:

Voit helposti lisätä täytteen, tekstin värin, taustavärin ja taustakuvan ponnahdusikkunaan:

Voit lisätä lomakkeellesi ylimääräisen muotoilun asettamalla mukautetun CSS:n.

Lomakkeen määrittäminen ponnahdus-lomakkeeksi:

1. Valitse Popuplomake.
    2. Valitse Näytä-valikosta milloin se näytetään:
      • Ennen poistumista. Lomake avautuu, kun sivun kävijä vaikuttaa poistuvan sivulta. Esimerkiksi, kun hiiren osoitin poistuu sivun alueelta.
      • Skrollattaessa. Lomake avautuu sen jälkeen, kun sivun kävijä on vierittänyt sivua enemmän kuin määrittelet prosentteina.
      • Ajan jälkeen. Lomake avautuu, kun tietty sekuntimäärä on kulunut.
    3. Valitse Käytä valikosta ne verkkosivut, joilla haluat tämän lomakkeen näkyvän. Huomaa, että yhdellä verkkosivulla voi olla vain yksi lomake kutakin ponnahduslomakkeen lajia. Ei ole suositeltavaa, että sivulle on saatavana useita saman tyyppisiä lomakkeita, koska et voi tietää, mikä niistä näytetään eri tilanteissa.
      • kaikilla sivuilla. Lomake toimii kaikilla seurattavilla sivuilla (kaikki sivut, joilla on Vinen seurantakoodi).
      • näillä sivuilla. Sinun on määritettävä sivut, joilla haluat lomakkeen näkyvän. Voit käyttää jokerimerkkiä web-osoitteen lopussa.
      • ei näillä sivuilla. Sinun on määritettävä sivut, joilla et halua lomakkeen näkyvän. Lomake toimii kaikilla seuratuilla sivuilla paitsi annetuilla sivuilla:
    4. Valitse Kenelle-luettelosta, kenelle haluat lomakkeen näkyvän:
      • Kaikille. Lomake näytetään kaikille verkkosivuston kävijöille.
      • Tunnistetut henkilöt. Lomake näkyy vain tunnustetuille verkkosivujen vierailijoille.
      • Tuntemattomille. Lomake näkyy vain tuntemattomille verkkosivujen vierailijoille.
    5. Valitse Modaali, jos haluat, että sivun muut elementit eivät ole käytettävissä, kun ponnahdusikkuna on näkyvissä.
    6. Käytä Lomakkeen sulkemisen jälkeen, näytä se uudelleen ja Lomakkeen lähettämisen jälkeen, näytä se uudelleen määrittääksesi milloin haluat lomakkeen ponnahtavan uudelleen näkyviin samassa selaimessa sen jälkeen kun lomake on suljettu tai lähetetty.
    7. Voit määrittää kokonaislukuja vain määrittääksesi ajanjakson tunteina tai päivinä. Nolla tarkoittaa, että lomake voidaan näyttää uudelleen heti sen sulkemisen tai lähettämisen jälkeen.

Lomakkeen esikatselu

Napsauta , jos haluat esikatsella ja testata lomaketta.

Valitse Näytä tunnistetuille, kun haluat tarkistaa lomakkeen ulkoasun tunnistetuille sivuston kävijöille:

ja valitse Näytä tuntemattomille, kun haluat tarkistaa lomakkeen ulkoasun tuntemattomille sivuston kävijöille:

Lomakkeen upottaminen

Napsauta .

Jos olet luonut sivustosi WordPress- tai Joomla-sovelluksella, valitse vastaavasti WordPress tai Joomla, jotta saat ohjeet Vine-lomakkeiden lisäämiseksi verkkosivuillesi. Voit tehdä tämän käyttämällä Vine-laajennusta WordPressille tai Vine -laajennusta Joomlalle.

Valitse kaikkien muiden järjestelmien kohdalla Muu ja kopioi annettu DIV-koodi, joka sinun on liitettävä verkkosivullesi, jolla haluat lomakkeen näkyvän:

Napsauta Kopioi ja sitten sijoita kopioitu koodi sivulle tarvittavaan kohtaan.

Esimerkiksi:

Kopioi

Lomakkeen upottaminen

<html>
    <head>
    <!-- Tämä on lisättävä kaikille verkkosivuille, jotta Vinen seuranta toimii: -->
    <script src="http://vine/track/t.js?sg=0"></script>

<!-- CSS-tiedosto voidaan linkittää tarvittaessa -->
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="newsletter.css">

</head>
    <body>
    <p>hi</p>

<!-- Tämä DIV on lisättävä paikkaan, jossa haluat lomakkeen näkyvän: -->
    <div class="VineForm" data-form-id="1300355205">Form 1300355205 to be rendered here.</div>

</body>
    </html>

Sulje valintaikkuna napsauttamalla OK.