Pikaopas

Vaatimukset

Viimeisimpiä julkaistuja versioita seuraavista selaimista suositellaan käytettäväksi Vine Markkinoinnin automaation kanssa kaikilla alustoilla: Firefox, Google Chrome ja Safari. Vine Markkinoinnin automaatio on ensisijaisesti suunniteltu työpöydän / kannettavan tietokoneen näytön koon mukaan, ja jotkin rajoitukset voivat koskea laitteita, joissa on pienemmät näytöt, erityisesti sellaisia, joissa näytön koko on alle yhdeksän tuumaa.

Miten aloittaa?

Voit aloittaa Vine Markkinoinnin automaatio -työkalun käytön rekisteröitymällä koekäyttäjäksi Vinen verkkosivuston etusivulla. Sinulla on yksi kuukausi maksutonta kokeiluaikaa ja kun se päättyy, voit valita haluamasi paketin.

 

Napsauta KOKEILE ILMAISEKSI tai käytä tätä suoraa linkkiä rekisteröidäksesi ja aloittaaksesi kokeilusi:

 

Täytä lomake, valitse MA kokeilu ja napsauta Kokeile ilmaiseksi.

Saat sähköpostin jossa on kirjautumistiedot.

MA:n käyttöönotto

Käytä kirjautumistietojasi ja kirjaudu Vine MA:han. Selaimesi avaa seuraavanlaisen sivun. Se sisältää jo esimerkkitietoja, jotka voit poistaa, kun en tarvitse niitä enää.

Suosittelemme, että siirryt seuraavaksi Asetukset-valikkoon, jotta voit asettaa tärkeät MA:n asetukset.

Napsauta vasemmanpuoleisessa valikossa Asetukset.

Suosittelemme, että vaihdat ensin salasanasi: napsauta asetusten asiakkuus välisivun tili-osiossaMuuta salasana.

Anna vanha salasanasi, jonka sait kirjautumistiedot-sähköpostissa, ja kirjoita sitten kaksi kertaa uusi salasana, jota haluat käyttää.

Tallenna uusi salasana napsauttamalla OK.

Jos olet unohtanut salasanasi, voit ottaa yhteyttä Vinen asiakaspalveluun. (tai käytä "Unohtuiko salasana?" -linkkiä Vine CRM -palvelun sisäänkirjautumisessa).

Sähköpostien ja verkkosivustosi määrittäminen

Sähköpostin lähettämisen määrittäminen

Jos haluat lähettää sähköpostiviestejä ja poistaa varoituspalkin näkyvistä, sinun on määritettävä sähköposteille domain, josta aiot lähettää sähköpostiviestit. Napsauta Mene sähköpostiasetuksiin tai mene Asetukset->Sähköposti->Sähköpostidomain ja seuraa domain-asetusten ohjeita.

Seurannan määrittäminen

Käytä Asetukset -> WWW-sivusto -> Seuranta -osiota määrittääksesi verkkosivustosi sivujen seurannan ja tarkista, miten se toimii.

Huomaa, että ensin on asennettava skripti sivuille, joita haluat seurata.

 1. Valitse Muu ja kopioi sitten annettu komentosarja ja lisää se HEAD tai BODY-osioihin kaikissa niissä www-sivuissa, joiden vierailuja haluat seurata. Esimerkiksi näin:

 2. Kopioi

  Vinen seurantakoodin asentaminen

  <html>
  <head>
  <script src="https://vine.eu/track/t.js?sg=326512268" > </script>

  Jos lisäät BODY-osaan, sinun on sijoitettava koodi niin alkuun osiota kuin mahdollista, esimerkiksi:

  Kopioi

  Vinen seurantakoodin asentaminen Body-osioon

  <body>

  <script src="https://vine.eu/track/t.js?sg=326512268" > </script>
 3. Avaa kaikki sivut, jotka haluat tarkistaa vähintään kerran selaimessasi.
 4. Anna verkkosivujen osoite tarkistaaksesi, onko skripti asennettu oikein:

 5. Nyt voit olla varma, että tätä sivua seurataan oikein. Näin voit tarkistaa kaikki sivut, joita haluat seurata.

Yhteystietojen lataaminen Osoitepalvelusta ensimmäistä kohderyhmää varten

Jotta voit lähettää markkinointisähköpostin, sinun on luotava sähköpostilista, joka sisältää henkilöitä tietokannasta. Voit lisätä henkilöitä tietokantaan monella tavalla, esimerkiksi luoda henkilöitä manuaalisesti markkinoinnin automaatiossa tai Vine CRM:ssä, tuoda henkilöitä Excel-tiedostosta, lataamalla tietoja Vine osoitepalvelusta. Jos olet juuri alkanut käyttää Markkinoinnin automaatiota, Osoitepalvelu on hyvä tapa tuoda kontakteja tietokantaasi hyvillä tiedoilla, sillä se sisältää tuhansia suomalaisia yrityksiä ja niiden päättäjiä.

Osoitepalvelun asetusten määrittäminen

Ennen tietojen lataamista Osoitepalvelusta on erittäin tärkeää, että määrität Osoitepalvelun asetukset.

 1. Ensin sinun on valittava sähköpostilista, johon kaikki ladatut henkilöt lisätään. Jos tarvitset uuden listan, voit luoda sen Listat -sivulla:
 2. Valitse Piilotettu lista, jos et halua tämän listan olevan näkyvissä asiakas-webin kävijöille:

  Nyt voit valita uuden listan:

 3. Seuraavaksi sinun on päätettävä, haluatko kaikki henkilöt vai vain henkilöt, joilla on sähköpostiosoite. Jos aiot lähettää sähköpostiviestejä ladattaville henkilöille, tarvitset luonnollisesti henkilöitä, joilla on sähköpostiosoite. Lisäksi sinun pitää miettiä haluatko ladata vain henkilöitä, joilla on jo olemassa oleva sähköpostiosoite vai haluatko myös ladata henkilöitä, joilla ei ole sähköpostiosoitetta, mutta joiden sähköpostiosoitteet voidaan luoda latauksen yhteydessä. Huomaa, että Vine luo sähköpostiosoitteita käyttämällä tavallisinta yritysten työntekijöiden sähköpostiosoitteiden muotoilua "etunimi.sukunimi@yritysdomain".
 4. Lisäksi sinun on päätettävä, haluatko lataamasi ryhmän sisältävän vain yrityksiä ja henkilöitä, jotka täyttävät määrittämäsi ehdot vai haluatko, että samalla ladataan myös kaikki muut työntekijät hakuehdot täyttävistä yrityksistä.

Esimerkiksi:

 1. Haluat ladata kaikki mainostoimistojen toimitusjohtajat. Ja haluat ladata vain henkilöt, joilla on sähköpostiosoitteet, jotta voit myöhemmin ottaa yhteyttä heihin.
  Tarvitset seuraavat asetukset:

  Ja osoitepalvelun lataus voisi olla näin:
 2.  

 3. Haluat ladata KAIKKI mahdolliset kontaktit mainostoimistoilta, joilla on toimitusjohtaja. Sitten hakumäärittelyt ovat samat kuin yllä, mutta asetukset voivat olla näin:

 4. Huomaa seuraavat muutokset asetuksissa:

  Lataa henkilöt joilla on sähköposti tai sähköposti voidaan generoida on nyt valittu, koska haluat yrittää ottaa yhteyttä myös niihin henkilöihin, joilla ei ole sähköpostiosoitteita Vine Osoitepalvelussa, mutta joiden sähköpostiosoitteet voidaan arvata ja luoda.
  Lataa kaikki yrityksien henkilöt on nyt valittuna, koska haluat ladata kaikki mahdolliset kontaktit mainostoimistoilta, joilla on toimitusjohtaja.

Tietojen lataaminen osoitepalvelun avulla

Tai voit siirtyä suoraan Listat -sivulle ja napsauttaa Jäsenetpäästäksesi ”Osoitepalvelun kontaktit" -listaan. Napsauta sitten ja valitse näkyviin tulevasta luettelosta Lataa osoitepalvelusta.

Huomaa, että Nykytilanne-osio näyttää, kuinka monta yritystä ja henkilöä on jo tietokannassasi. Jos et ole vielä ladannut tai lisännyt tietoja tietokantaan, siellä pitäisi olla vain yrityksesi ja käyttäjäsi:

Jos Nykytilanne-osio näyttää paljon enemmän yrityksiä ja henkilöitä, tarkista, onko sinulla vielä esimerkkitietoja tietokannassasi. On suositeltavaa poistaa esimerkkitiedot tietokannasta ennen kuin aloitat markkinoinnin automaation todellisen käytön.

 

 1. Valitse ensin ne toimialat, joita haluat kohdekontaktiesi työnantajilla olevan.
  Kirjoita tarvittaessa hakukenttään avainsana, jolloin näet vain hakemasi toimialan yrityksiä.

 2. Huomaa, että ylhäällä olevassa luettelossa näkyvät aina kaikki valitut toimialat alla olevasta suodatetusta luettelosta riippumatta.
 3. Valitse Vastaa -listasta ne vastuut, joita haluat kohdekontakteillasi olevan.
 4. Valitse Näytä yleisimmät vastuut, jos haluat vähentää näytettyjen vastuiden määrää ja nähdä vain yleisimmät.

  Nyt olet määrittänyt haun, joka etsii mainostoimistoja, joilla on toimitusjohtajia, ja lataa sitten nämä yhtiöt ja heidän toimitusjohtajansa.

 5. Voit tarkentaa hakua edelleen lisäämällä muita suodattimia yrityksille.
 6. Esimerkiksi käyttämällä seuraavia rajoittavia ehtoja sinulla on vain toimitusjohtajia, joiden yritysten henkilöstö on yli 30 ja liikevaihto on yli 100t

 7. Napsauta Laske nähdäksesi valitun ryhmän yritysten ja henkilöiden määrät Huomaa, että löydettyjen henkilöiden ja yritysten määrä kertoo, kuinka monta kohdetta ladataan vain jos Lataa kaikki yrityksien henkilöt -asetus ei ole valittu. Jos valitsit sen, pystyt nyt lataamaan enemmän henkilöitä sekä yrityksiä ja todennäköisesti tietokannan yöllisissä päivityksissä latautuu myöhemmin vielä enemmän tietoja.
 8. Muista, että kuukausilasku riippuu tietokannan henkilöiden (yhteystietojen) määrästä. Voit tarkistaa tarkat hinnat sopimuksestasi tai voit tarkistaa oletushinnat täältä.

 9. Jos olet tyytyväinen tuloksiin, napsauta Lataa ladataksesi löytyneet tiedot tietokantaan. Seuraava varmistus-ikkuna tulee näkyviin.
 10. Lataa tiedot napsauttamalla OK. Odota, kunnes tiedot on ladattu. Voit nyt tarkistaa Nykytilanne-osiosta, kuinka monta kohdetta on ladattu:

Ensimmäisen Web-lomakkeen luominen

Web-lomakkeista

Web-lomakkeet työkalun avulla voit luoda ja lisätä henkilölomakkeita Web-sivustosi HTML-sivuille. Lomakkeet voivat tunnistaa kävijän ja tallentaa tiedot tietokantaan.

Voit esimerkiksi luoda yksinkertaisen uutiskirjeen tilauslomakkeen, jossa pyydetään kävijä nimeä ja sähköpostiosoitetta. Jos kävijä sitten valitsee "Haluan tilata" ja napsauttaa Lähetä, uusi henkilö luodaan ja lisätään postituslistaan, jonka olet määrittänyt tämän lomakkeen luomisen yhteydessä:

Lomakkeen tärkeä toiminto on se, että se tunnistaa palaavan kävijän, joka on jo rekisteröitynyt sivustollesi aiemmin. Tätä varten se käyttää verkkoselaimen evästeistä ja jos kävijä tunnistetaan, lomake ei näytä nimi- ja sähköposti-kenttiä, koska ne ovat jo tietokannassa. Vierailijan tarvitsee vain valita valintaruutu tilaamaan uutiskirjeen:

Opastamme nyt, kuinka voit luoda tämän yksinkertaisen lomakkeen.

Web-lomakkeen luominen

Miten luodaan uusi lomake pohjasta

Kun luot uuden Web-lomakkeen, voit valita valmiin pohjan seuraavista: Lataa dokumentti, Tapahtumaan rekisteröityminen, yhteystietojen tietopyyntö, yms.

 1. Napsauta Lomakkeet vasemmassa päävalikossa siirtyäksesi Lomakkeet -sivulle.
 2. Napsauta .
 3. Valitse sopiva pohja lomakkeelle ja anna lomakkeelle nimi:

Uuden Web-lomakkeen luominen tyhjästä

Luodaan lomake, jossa sivuston kävijä voi tilata uutiskirjeesi. Jos henkilö tunnistetaan, se näyttää vain "Lähetä" -painikkeen,

 1. Napsauta Lomakkeet vasemmassa päävalikossa siirtyäksesi Lomakkeet -sivulle.
 2. Napsauta .
 3. Jos haluat luoda uuden lomakkeen tyhjästä, valitse Tyhjä lomake ja anna lomakkeelle nimi:
 4. Napsauta Luo. Uusi, toistaiseksi tyhjä lomake tulee näkyviin.
 5. Näet nyt oikealla ensimmäisen lomakkeesi, joka sisältää nyt vain Lähetä-painikkeen.
 6. Käytä Lisää -välilehteä lisätäksesi kenttiä, jotka voidaan tallentaa Vine tietokantaan Vine kohteiden kenttiin. Jos haluat lisätä kentän lomakkeeseesi, vedä se oikeanpuoleiseen lomakkeeseen.
 7. Vedä ensin Etunimi-kenttä lomakkeelle. Kaikki kentät on vedettävä Lähetä-painikkeen yläpuolelle olevalle alueelle:
 8. Kun lisäät kentän lomakkeelle, se valitaan automaattisesti ja Muokkaa-välilehti avautuu sisältäen valitun kentän asetukset. Huomaa Näytä kenttä -asetus, jonka avulla voit määrittää, haluatko kentän näkyvän kaikille kävijöille vai vain tunnustetuille (evästeiden avulla) tai vain tunnistamattomille vierailijoille. Valitse Tuntemattomille, koska haluat vain tunnistamattomien henkilöiden syöttävän nimensä ja sähköpostiosoitteensa:
 9. Huomaa myös asetettu Pakollinen-asetus. Aseta tämä asetus kun vaadit että kävijä täyttää kentän. Kaikilla pakollisilla kentillä on punainen tähti niiden vieressä

 10. Samalla tavalla lisää lomakkeeseen "Sukunimi" ja "Sähköposti" kentät. Aseta Näytä kenttä-asetukseen Tuntemattomille molemmille kentille.
 11. Lisätään seuraavaksi rekisteröitymistoiminto tähän lomakkeeseen. Vedä sitten Valintaruutu-kenttä lomakkeen alaosaan (mutta Lähetyspainikkeen yläpuolelle).
  Aseta sen otsikoksi "Haluan tilata uutiskirjeen" ja aseta Näytä kenttä kohtaan Kaikille, koska haluamme sekä tunnistettujen että tunnistamattomien kävijöiden voivan tilata uutiskirjeen.
  Aseta sitten valintaruudun laji kansioksi ja käytä Kansion nimi-kenttää syöttääksesi ja valitaksesi sen postituslistan, johon haluat lomakkeen lisäävän henkilöt. (Katso lisätietoja valintaruudun lajit -kappaleesta.)
 12. Laita Pakollinen päälle, koska emme halua kävijöiden jotka eivät halua uutiskirjettä lähettävän tätä lomaketta.

 13. Yleensä on hyvä idea lisätä Nollaa tunnettu henkilö -kenttä lomakkeen yläosaan.
 14. Lomake on melkein valmis.
  • Nimetään "Lähetä” nappula paremmin, kuten "Tilaa uutiskirje". Tätä varten valitse Lähetä-nappula ja muuta sen Otsikko-kenttä.
  • Lisätään sitten viesti, jonka käyttäjä näkee, kun "Tilaa uutiskirje" nappulaa on napsautettu. Valitse Näytä teksti kohdassa Lähetystoiminto. Kirjoita HTML-muotoinen teksti, joka näytetään kävijälle. Anna jotain yksinkertaista, kuten: "Kiitos tilauksesta!<br/>Saat viimeisimmän uutiskirjeemme pian."
 15. Tallenna lomake napsauttamalla !

Nyt voit testata lomaketta napsauttamalla .

Valitse Näytä tunnistetuille, kun haluat tarkistaa lomakkeen ulkoasun tunnistetuille sivuston kävijöille:

Valitse sitten Näytä tuntemattomille ja sinun pitäisi nähdä lomake tyhjänä:

Täytä ja klikkaa Lähetä:

Sinun pitäisi nähdä seuraava teksti:

Jos haluat testata lomaketta oikealla verkkosivulla, käytä -nappulaa kopioidaksesi skriptin verkkosivustollesi.

Ensimmäisen automaation luominen

Tietoa markkinointiautomaatioista

Vine Markkinointiautomaation avulla voit automatisoida kaikki tyypilliset digitaalisen markkinoinnin vaiheet, kuten:

 • Web-sivuston kävijöiden seuranta. Voit automaattisesti kirjata vierailijoiden tyypillisiä toimintoja kuten verkkosivulla vierailu, web-lomakkeiden käytön, asiakirjojen lataamisen tai tapahtumien rekisteröinnin perusteella.
 • Aktiivisuuden analysointi. Herättimet valvovat reaaliaikaisesti erilaisia liidin parametreja ja aktivoivat automaatioita näiden perusteella. Esimerkiksi, herätin voi käynnistyä, kun liidipisteet nousevat (tai pienenevät) tietyn pistemäärän yli. Tai ne voivat käynnistyä tietyistä toiminnoista, kuten tietyllä verkkosivulla käynnistä tai tapahtumaan rekisteröitymisestä.
 • Automaattisten työnkulkujen suorittaminen. Voit luoda varsin yksityiskohtaisia automaatiota, joissa on useita reittejä, jotka voivat muuntaa nostetut liidit asiakkaiksi. Löydät muutamia esimerkkejä automaatioiden työnkuluista täältä.

Automaation luominen

 1. Siirry Automaatiot-sivulle napsauttamalla vasemmanpuoleisesta valikosta Automaatiot.
 2. Napsauta luodaksesi uuden säännön.
 3. Jos haluat luoda uuden automaation tyhjästä, valitse Tyhjä automaatiosääntö ja anna automaatiolle nimi:
 4. Napsauta Luo. Uusi sääntö avaa Automaatiosäännön asetukset -valintaikkunan.
 5. Uudelle tyhjälle säännölle ei voi valita Päällä, koska ei ole mitään vielä laitettavaksi päälle.
 6. Valitse säännöllesi Ensisijainen kohdelaji. Ensisijainen kohdelaji on se kohdelaji, jota käynnistää automaatiosäännön. Teemme tässä säännön, joka käynnistyy, kun joku (henkilö) on tilannut (lisätty) uutiskirjeen postituslistaan (kokoelma). Koska henkilökohde käynnistää säännön, valitse Henkilö ensisijaiseksi kohdelajiksi.
  Huomaa, että et voi enää muuttaa sitä myöhemmin, kun olet lisännyt herättimiä ja / tai toimintoja.

 7. Valitse automaation laji Automaation laji -valikosta. Tämä ei vaikuta automaation toimintaan, vaan se vaikuttaa siihen että onko automaatio näkyvissä vai ei tietyissä työkaluissa ja paikoissa Vine MA:ssa ja CRM:ssä. Valitse Lomakesäännöt, koska haluamme käynnistää tämän automaation Web-lomakkeelta.
 8. Jätä oletusasetus Yksi: älä käynnistä uutta, jos on jo käynnissä päälle Yhdelle kohteelle yhtäaikaisesti suoritettavat automaatiot -valikossa. (Tämä voi esimerkiksi estää säännön käynnistymisen useita kertoja, jos lomake on rakennettu niin, että käyttäjä voi napsauttaa Lähetä useita kertoja. Tavallisesti lomakkeen pitäisi kuitenkin näyttää jonkun tekstin tai viedä vieraan toiselle verkkosivulle sen jälkeen, kun Lähetä nappulaa on napsautettu.)
 9. Valitse Tallenna, kun olet lopettanut automaatiosäännön muokkaamisen.
  (Sääntö saa ID-tunnuksen, jota voidaan tarvita esimerkiksi, kun käytetään web-lomakkeita.)

Tilaa-herättimen lisääminen

 1. Napsauta Lisää uusi herätin vieressä lisätäksesi uuden herättimen.

 2. Valitse Luo herätin -dialogissa Teki tilauksen luodaksesi herättimen, joka käynnistyy kun joku on tilannut uutiskirjeen (esimerkiksi käyttäen Tilaa uutiskirje-lomaketta jonka olet luonut).
 3. Anna Tilaa-valintaikkunassa herättimelle nimi ja valitse sähköpostilista, jonka tilaukset käynnistävät automaation kun uusi henkilö lisätään listalle.
 4. Napsauta OK.

Lähetä sähköpostia -toiminnon lisääminen

 1. Napsauta herättimen alapuolella lisätäksesi toiminnon automaatioon. Katso Toimintojen luonti -kappaleesta yksityiskohtaista tietoa toimintojen luomisesta.
 2. Valitse Luo toiminto -dialogissa Lähetä tekstisähköposti. Tämän toiminnon avulla voi lähettää tekstisähköpostiviestejä tilaajalle. ( Lähettääksesi sähköposteja jotka on määritelty sähköposti-työkalussa, tarvitset Lähetä sähköposti -toimintoa.)
 3. Toiminnon kohde näytetään Tee tämä toiminto -valikossa. Tässä tapauksessa valikossa on vain yksi vaihtoehto ”Herättävä kohde - Henkilö”. Tämä tarkoittaa, että sähköposti lähetetään uutiskirjeen tilaajalle joka käynnisti tämän säännön.

 4. Valitse Sähköposti tapahtuman laji -valikosta. (Tämä tyyppi on tärkeä, jos käytät Vine CRM:ää.)
 5. Älä valitse Lähetä vaikka henkilö on kieltänyt markkinoinnin. Tämä tulisi valita vain niissä harvinaisissa tapauksissa, kun sinun on lähetettävä sähköpostiviesti henkilöille, jotka nimenomaisesti pyytävät sinua olemaan lähettämättä markkinointiviestejä.
 6. Määritä tämän toiminnon lähettämien sähköpostiviestien ”Lähettäjä" -osoite käyttämällä Lähettäjän osoite -kenttää. Jos et halua vastaanottajien vastaavan tähän sähköpostiviestiin, sen pitäisi selvästi näkyä nimestä. Esimerkiksi "DoNotReply@acme.test"

 7. Syötä sähköpostin otsikko ja sisältö.
  Otsikko- ja sisältökentissä voit lisätä paikkamerkin automaation kohteiden kenttiin. Aseta kursori siihen kohtaan, mihin haluat paikkamerkin laittaa, napsauta muokattavan kentän vieressä ja valitse listasta se kenttä, jonka haluat näkyvän.
 8. Kohdekenttien käyttäminen sähköpostissa

  Sähköpostisisältöä varten sinun on annettava sen otsikko ja sisältö. Aiheessa ja viestissä voit viitata vastaanottajan kenttiin ja jos Web-lomake käynnistää automaation, voit myös viitata Web-lomakekenttiin. Esimerkissä Tilaa uutiskirje -lomake käynnistää automaation joten voimme käyttää myös web-lomakkeen kenttiä.

  Tämä sähköposti lähetetään heti sen jälkeen, kun joku on tilannut uutiskirjeesi, joten sähköpostin avulla voidaan vahvistaa tilaus ja lähettää tilaajalle lisätietoja.

  Tässä sähköpostissa käytämme otsikkoa "Kiitos tilauksesta!".

  Aloitamme sähköpostiviestimme henkilökohtaisella tervehdyksellä. Tähän voimme käyttää uutiskirjeen tilanneen henkilön etunimeä ja sukunimeä. Aseta kohdistin heti ”Hei" -kohdan jälkeen ja napsauta sitten Viesti-kentän vieressä ja valitse ensin ”Herättävä kohde - Henkilö" ja valitse sitten "Etunimi" henkilökenttien luettelosta:

  Henkilön etunimi-kenttä lisätään:

  Sen jälkeen kirjoita haluamasi teksti. Huomaa, että päästäksesi käyttämään muutamia muita kenttiä, sinun on käytettävä [[]]-notaatiota (lisätietoja tästä).

 9. Napsauta OK Lähetä tekstisähköposti -toiminnossa tallentaaksesi sähköpostin ja sen asetukset.

Huom: Älä unohda napsauttaa automaatiosäännölle tai kaikki tekemäsi muutokset häviävät!

 

Automaatioiden testaaminen

Voit testata automaation nyt.

Napsauta varmistaaksesi, että säännöllä on

 

Tee ja lähetä ensimmäisen sähköpostiviestisi

Miten luodaan markkinointisähköposti?

 

 1. Napsauta Sähköpostiosoitteet vasemmanpuoleisessa ruudussa.
 2. Napsauta yläreunassa olevaa valikkoa Uusi.
 3. Seuraavalla Sähköpostit/Uusi sähköposti -sivulla:
 4. Valitse haluamasi pohja.

  (Jos näkymässä ei ole pohjia, lisää demotiedot Asetukset-sivulla tai luo oma sähköpostimallipohjasi Vinen Sähköpostipohjat-työkalussa.)

 5. Napsauttamalla Valitse valitset näkyvän mallipohjan ja avaat sen muokkauslomakkeen jossa voit muokata viestiä ja sen asetuksia:

Sähköpostin lähettäjän ja muiden asetusten asettaminen

Napsauta ASETUKSET ja kirjoita halutut arvot Lähettäjän nimi / Vastausosoite / lähetysosoite ja Otsikko -kenttiin.

Käytä voimassa olevia lähetys & vastaus -osoitteita, jotta vastaanottajat voisivat ottaa sinuun yhteyttä. Voit käyttää eri lähetys & vastaus-osoitteita, mutta on suositeltavaa, että molemmat ovat samasta domainista ja liittyvät samaan yritykseen.

Huom: Huomaa, että et voi lähettää sähköpostia, jos sen Lähettäjä- osoitteen verkkotunnusta ei ole vahvistettu. Voit vahvistaa ja määrittää sähköpostien domainit Sähköposti-välilehdellä Asetukset-sivulla.

On suositeltavaa asettaa Lähettäjän nimi yrityksesi tai tuotemerkkisi nimeksi, että useammat vastaanottajat tunnistavat lähettäjän ja haluavat avata sähköpostin.

Anna lyhyt ja selkeä otsikko. Harkitse otsikon personointia!

Määritä Kieli-asetuksella kieli sähköpostin vakio-osille, kuten "Jos et voi lukea tätä sähköpostia, napsauta tästä", "peruuta tilaus". Nämä käännetään automaattisesti.

Osoitelähde-kentässä voit määrittää tämän sähköpostin kontaktitietojen lähteen.

Aihe -kentässä voit viitata vastaanottajan tietoihin käyttäen [[]] -merkintää.

Valitse Poista postituslistalta se postituslista, jolta haluat käyttäjien poistuvan kun vastaanottaja napsauttaa Peruuta tilaus -linkkiä tässä sähköpostissa.

Valitse Käytä linkitettyjä kuvia, jos haluat sähköpostin sisältävän vain linkkejä kuviin etkä upottaa kuvia lähetettävään sähköpostiin.

Kappaleiden järjestäminen

Vine-sähköpostit koostuvat kappaleista, jotka on korostettu ympäriltä "katkoviivalla", kuten yllä olevassa kuvassa näkyy. Jos haluat lisätä kappaleen, vedä se Lisää-välilehden kappaleluettelosta haluamaasi kohtaan sähköpostissa.

Voit poistaa kappaleen klikkaamalla ristiä ja siirtää luvun napsauttamalla ylä- ja alanuolta.

Kappaleiden muokkaaminen

Voit muokata kunkin kappaleen sisältöä käytetyn sähköpostipohjan asetusten rajoissa. Yleensä voit vapaasti muokata tekstiä, vaihtaa kuvat, määrittää linkit ja painikkeet ja poistaa kappaleen osia kokonaan:

Tekstin muokkaaminen

Napsauta editoitavaa tekstiä ja käytä työkalun nappuloita: Jokaisella painikkeella on työkaluvinkki, mutta jos tarvitset lisätietoja tietystä komennosta, löydät sen täältä.

Kuvien vaihtaminen

Napsauta kuvaa valitaksesi sen:

 • Jos haluat lisätä aikaisemmin tässä sähköpostissa käytetyn kuvan, valitse se alareunasta Valitse kuva -valikosta.
 • Jos haluat lisätä uuden kuvan levyltä, etsi ja lataa se napsauttamalla LATAA TIEDOSTO.

Linkkien / painikkeiden asettaminen

Jos haluat määrittää linkin tai painikkeen osoitteen / toiminnon, napsauta sitä ja valitse ensin sen tyyppi Linkin laji-valikosta ja kirjoita sitten Web-osoite tai valitse kohde valitun lajin mukaan.

Sähköpostien testaus

 1. Napsauta TESTAA tarkistaaksesi sähköpostin roskapostipisteet ja lähettääksesi sen sinulle.
 2. Jos roskapostitesti ei mene läpi, sinun on napsautettava Peruuta ja klikkaa sitten ROSKAPOSTIARVIO saadaksesi tarkan roskapostianalyysin. (Normaalisti sinun ei pitäisi kokea roskapostiongelmia demo-sähköpostin kanssa, ellet käytä Gmail-tiliä tai käytä eri lähetys- ja vastausosoitteita)
 3. Käytä omaa sähköpostisovellustasi varmistaaksesi sähköpostisi ulkonäkö, sisältö ja että siinä on oikeat Aihe, Viesti ja Lähettäjä-kentät. Tarkista, että kaikki linkit toimivat oikein.
 4. Napsauta OK, jonka jälkeenLähetä-painike on aktiivinen.

Sähköpostin tallentaminen

 1. Klikkaa Tallenna tallentaaksesi sähköpostin.
 2. Valitse avautuvasta ikkunasta kansio tai luo uusi.
 3. Anna sähköpostille nimi
 4. Napsauta Tallenna.

Miten lähetät ensimmäisen markkinointisähköpostisi

Valitse sähköposti

 1. Napsauta Sähköpostiosoitteet vasemmanpuoleisessa ruudussa.
 2. Napsauta Sähköpostit-välilehdessä sähköpostia, jonka haluat lähettää
 3. Napsauta Lähetä siirtyäksesi vastaanottajien valintaan.

Kohdesegmentin valitseminen

Valitse sähköpostille vastaanottajaryhmä tai valitse Yksittäinen henkilö, jos haluat lähettää sähköpostia vain yhdelle henkilölle. Yksittäiselle henkilölle käytä Yhden Henkilön haku-osan kenttää etsiäksesi ja valitaksesi haluamasi henkilön.

Napsauta SEURAAVA siirtyäksesi seuraavalle sivulle missä voit lähettää sähköpostin.

Sähköpostin lähettäminen

Tarkista LÄHETÄ SÄHKÖPOSTI -sivulla ensin, että Lähettäjän nimi, Lähettäjän osoite sekä vastausosoite ovat oikein. Suosittelemme asettamaan niihin nimesi ja sähköpostiosoitteesi.

 1. Ennen sähköpostin lähettämistä tulisi sinun määritellä aika milloin haluat lähettää sähköpostit. Voit jakaa lähetettävät sähköpostit moneen erään sen sijaan että kaikki viestit lähetettäisiin kerralla.
 2. Napsauta +/- lisätäksesi / poistaaksesi lähetyserän.
 3. Kullekin lähetykselle on mahdollista antaa nimi ja määrittää kuinka monta sähköpostia siinä lähetetään. Nimi jonka annat erälle lisätään kullekin erälle luotavan tapahtuman nimen alkuun.
 4. Napsauta Lähetä lähettääksesi viestin kaikille kohderyhmän jäsenille.

Tulosten analysointi

Jokaiselle sähköpostikampanjalle on erittäin tärkeää analysoida huolellisesti tulokset ennen uuden kampanjan aloittamista tai siirtymistä nykyisessä kampanjassa seuraavaan vaiheeseen. On tärkeää verrata tulleita tuloksia aikaisempiin ja katsoa toimivatko sähköpostit hyvin vai pitäisikö miettiä miten parantaa niitä.

Huomaa, että sähköpostimarkkinoinnin aloittajat yleensä yliarvioivat tulokset. He odottavat, että lähes puolet vastaanottajista reagoi jotenkin heidän sähköpostiin. Todellisuudessa tutkimukset osoittavat, että yleensä alle 20% vastaanottajista avaa markkinointisähköpostin, vaikka se olisi lähetetty hyvin kohdennetulle kohderyhmälle. Yleinen peukalosääntö on, että noin 10-20% vastaanottajista avaa sähköpostin ja niistä noin 10-20% klikkaa linkkiä viestissä. Jos tuloksesi ovat paljon pienempiä, kannattaa miettiä sähköpostin sisällön parantamista ja / tai parempia kohderyhmiä.

Mistä löytää sähköpostitilastot?

Löydät tärkeimmät tilastotiedot kaikista yrityksesi lähettämistä sähköpostiviesteistä Tilastot -välilehdeltä Sähköpostit-sivulta. (Lisäksi Asiakkaat- sekä Prospektit-sivuilla on erilliset näihin liittyvät kaaviot.)

Yhteenveto-kaavio näyttää visuaalisesti kuinka moni avasi sähköpostin tai klikkasi linkkiä sähköpostissa verrattuna lähetettyjen sähköpostien määrään:

Kaavio sisältää seuraavat tiedot:

 • Sähköpostit - kuinka monta sähköpostia on lähetetty käyttäen Sähköpostit-työkalua.
 • Avaukset - kuinka monta sähköpostia avattiin.
 • Klikkaukset - kuinka montaa sähköpostilinkkiä klikattiin.

Voit viedä hiiren kuukauden päälle nähdäksesi vain tämän kuukauden tilastot. Esimerkiksi, kuvassa näet kuinka monta sähköposteja on lähetetty helmikuussa 2018, noin 13% avasi ja noin 1% napsautti linkkiä.

Kaavion alla on tilasto, joka näyttää valitulla aikavälillä lähetettyjen sähköpostiviestien tiedot ja voit porautua niihin nähdäksesi kaikki käytettävissä olevat tilastot.

Lisätietoja sähköpostien tilastoista ja sen monista mittareista löydät Sähköpostien tilastot -kappaleesta.

Vinkkejä parempiin sähköpostituloksiin

Voit löytää paljon materiaalia Internetistä siitä, miten luoda hyvä markkinointisähköposti, joka päätyy vastaanottajien postilaatikoihin ja avataan ja sen linkkejä napsautetaan. Siksi emme mene yksityiskohtiin, mutta annamme sinulle muutamia vinkkejä, joista aloittaa ja jotka olemme todenneet toimiviksi. Nämä vinkit olettavat, että sähköposti on jo läpäissyt roskapostisuodattimen ja on näkyvissä vastaanottajan postilaatikossa. (Jotta roskapostisuodattimet eivät suodattaisi sähköpostia, sinun pitää saada roskapostipisteet mahdollisimman pieniksi testattaessa sähköpostia.) Lue myös vinkit sähköpostimarkkinointiin ja blogikirjoitus siitä, miten onnistua sähköpostimarkkinoinnissa.

 • Otsikko. Tämä on se, minkä käyttäjä näkee ja lukee ensimmäisenä ja sitten päättää, onko sähköposti avaamisen arvoinen. Sähköpostiotsikon personoiminen vastaanottajien etu- ja sukunimellä toimii yleensä hyvin.
 • "Lähettäjän" tulisi olla tunnistettava nimi tai yrityksen nimi.

Kuinka luoda bot-lomake tiedostojen lataamiseksi

Näytämme sinulle kuinka Vine Marketing -sovelluksella voidaan ratkaista yksinkertainen tehtävä, kun käyttäjä haluaa ladata joitain asiakirjoja sivustostasi. Yksi tapa tehdä tämä on käyttää bottilomaketta, joka pyytää käyttäjää valitsemaan ladattavat tiedostot ja suorittamaan sitten automaatiosäännön, joka puolestaan lähettää latauslinkit sisältävän sähköpostin.

Tarvitsemme seuraavat:
 1. Bot-lomake, joka:
  • tunnistaa käyttäjän tai pyytää rekisteröimään tuntemattoman käyttäjän
  • auttaa käyttäjää valitsemaan ladattavat tiedostot
  • suorittaa erityisen automaatiosäännön
 2. Luo automaatiosääntö, joka herättää lähetyslomakkeen ja lähettää testiyhteenvedon sisältävän sähköpostin.
 3. Henkilökohtaiset sähköpostit, joissa on linkit valittujen tiedostojen lataamiseksi. Yksi sähköposti jokaiselle tiedostolle.

Bot-lomakkeen luominen

Jos tarvitset yksityiskohtaisia ohjeita bottilomakkeen luomisesta, löydät ne Bot-lomakkeet-luvusta.

Tässä on esimerkki kaikista vaadituista vaiheista ja lyhyet kommentit jokaisesta vaiheesta:

 • Ensimmäinen vaihe näkyy vain tunnistetuille henkilöille. Tervehdimme käyttäjiä nimen perusteella käyttämällä Henkilön nimi ({{nimi}}) -tunnistetta, joka korvataan käyttäjän oikealla nimellä. Nollaa tunnistus (napsauta tätä) -tagin avulla käyttäjä voi nollata nimen ja rekisteröidä uudelleen, jos tunnistus on jostain syystä ollut väärä.

 • Toinen vaihe näytetään vain tuntemattomille henkilöille. Tervehdimme käyttäjiä ja pyydämme heitä rekisteröitymään.

 • Seuraavat kolme vaihetta näytetään myös vain tuntemattomille henkilöille, ja niiden avulla käyttäjät voivat rekisteröityä antamalla etu- ja sukunimensä ja sähköpostiosoitteen:

 • Vaiheissa 6 ja 7 sekä tunnistettuja että tuntemattomia käyttäjiä pyydetään valitsemaan ladattava asiakirja.

  Vaiheessa 6 pyydämme käyttäjää:


 • Ja vaiheessa 7 käyttäjä valitsee yhden asiakirjan napsauttamalla vastaavaa painiketta. Valitusta asiakirjasta riippuen käyttäjälle annetaan vastaava tunniste:
  Tarvittaessa voit luoda tunnisteen napsauttamalla Luo.

 • Vaiheessa 8 kysytään, haluavatko käyttäjät valita lisää asiakirjoja, jolloin ohjaamme "Kyllä" napsauttavat käyttäjät takaisin kohtaan 7 valitsemaan yhden asiakirjan. Siten käyttäjä voi valita niin monta asiakirjaa kuin tarvitaan, kunnes valitsee Ei tässä vaiheessa.

 • Vaiheessa 10 lähetämme lomakkeen, joka lähettää kaikki kerätyt tiedot Vine-palvelimelle käsittelyä varten.

 • Vaihe 10 on viimeinen vaihe, ja siinä suljetaan lomake.

Materiaalin lataus -automaatiosääntö

Tämä automaatio käynnistyy bottilomakkeen lopussa (kun lomake lähetetään) ja lähettää sähköpostiviestit joissa on latauslinkki kaikki valittuihin asiakirjoihin.

Huomaa, että tyhjennämme tunnisteen, kun sitä vastaava sähköposti on lähetetty. Tällä varmistetaan, että käyttäjät saavat aina vain pyytämänsä asiakirjat. Esimerkiksi, jos he täyttävät bot-lomakkeen myöhemmin uudelleen saadakseen saman asiakirjan uudelleen.

Sähköposti ja latauslinkki

Jokaista asiakirjaa varten tarvitaan erillinen sähköposti jossa on linkki asiakirjaan. Automaatiosääntö lähettää nämä sähköpostit käyttäjille, joilla on vastaavat tunnisteet.

Asiakaskyselyn luominen ja käyttäminen

Vine sisältää kaikki tarvittavat työkalut kyselylomakkeen luomiseen, julkaisemiseen, jakamiseen ja lopuksi tulosten analysointiin. Jokainen asiakas saa sähköpostin, jossa on linkki kyselyyn. Linkkiä napsauttamalla he voivat avata kyselylomakkeen Vine Extranetistä, jossa he voivat myös vastata kaikkiin kysymyksiin online-tilassa.

Näillä yksinkertaisilla ohjeilla voit luoda ja suorittaa asiakaskyselyn alusta alkaen:

Vaihe 1. Kyselylomakkeen luominen

Luo uusi kyselylomake valitsemalla vasemmalla olevasta päävalikosta Muu napsauttamalla Muu-sivun yläosassa olevaaKyselylomakkeet-välilehteä ja napsauttamalla sitten Kyselylomakkeet-sivua. Näyttöön tulee valintaikkuna, jossa voit luoda kyselylomakkeen.

 

Jos tarvitset yksityiskohtaisia tietoja kyselylomakkeen luomisesta, katso lisätietoja Kyselylomakkeiden luomisesta tämän oppaan Muut-osassa.

Vaihe 2. Luo ja lähetä massaviestejä kyselylinkin avulla

Vaihe 2a. Luo sähköposti ja lisää linkki kyselyysi:

Suunnittele uusi sähköposti tai käytä olemassa olevaa mallipohjaa ja lisää linkki kyselylomakkeeseesi täällä:

Käynnistä sähköpostin luontityökalu valitsemalla vasemmalla olevasta päävalikosta Sähköpostit ja napsauttamalla sitten.

Lyhyitä ohjeita sähköpostien luomiseen on tämän osion Sähköpostien luominen -luvussa.

Jos tarvitset yksityiskohtaisia tietoja sähköpostin luomisesta ja sen asetuksista, katso tämän oppaan Sähköpostit-osion luku Uusien sähköpostien luominen.

Vaihe 2b. Kohderyhmän rakentaminen

Kun olet luonut sähköpostiviestin, jossa on linkki kyselyyn, napsauta Seuraava siirtyäksesi Vastaanottajat-sivulle, jolla voit rakentaa uuden kohderyhmän tai etsiä olemassa olevan:

Katso lyhyet ohjeet kohdesegmentin valitsemisesta tämän osan Segmentin valinta -luvussa.

Jos tarvitset yksityiskohtaisia ohjeita kohderyhmän rakentamiseen, katso Sähköpostin vastaanottajien valinta - Sähköpostit -osiosta.

Vaihe 2c. Lähetä sähköposti

Napsauta Seuraava Vastaanottajat-sivulla siirtyäksesi Lähetä sähköpostia -sivulle.

Testaa sähköposti ensin ja lähetä se sen jälkeen. Katso lyhyet ohjeet sähköpostien testaamisesta ja lähettämisestä tämän osan kappaleesta Sähköpostien lähettäminen.

Jos tarvitset yksityiskohtaisia tietoja sähköpostin testaamisesta, katso Testisähköpostit-luku.

Jos tarvitset yksityiskohtaisia ohjeita sähköpostien lähettämiseen, katso Sähköpostien lähettäminen -kappale.

Vaihe 3. Tulosten arviointi

Voit aloittaa kyselyn tulosten analysoinnin klikkaamalla kyselylomakkeiden vastauslaskuria kyselylomakkeet listassa. Se sisältää vastaustilaston graafisessa muodossa. Tässä paneelissa näet kaikki kyselylomakkeen kysymykset ja vastausmäärät asiakkaittain.

Jos haluat analysoida vastauksia tarkemmin, voit tehdä tämän viemällä vastaukset Excel-tiedostoon.

Lisätietoja kyselylomakkeiden tulosten analysoimisesta on Tulosten analysointi -luvussaMuut-osassa.

Kuinka käyttää piilotettuja kenttiä Vinen lomakkeissa

Sinulla on usein interaktiivisia prosesseja sivustollasi. Sinulla voi esimerkiksi olla JavaScriptillä tehty kustomoitu testi tai esitys, jossa ensin kommunikoit käyttäjän kanssa ja keräät tietoja. Sitten haluat kysyä käyttäjiltä yhteystietoja ja lähettää heille tietoja.

Voit tehdä sen helposti Vinen lomakkeilla ja tässä on ohjeita askel askeleelta:

 1. Luo yksinkertainen Vine-yhteyslomake joka
  • tunnistaa käyttäjän tai pyytää sähköpostia, jos käyttäjä on tuntematon
  • jossa on piilotettuja kenttiä, kuten Tapahtumakuvaus. Johon voit täyttää voit täyttää omat tietosi JavaScriptin avulla (esimerkiksi testitulokset).
 2. Luo sähköposti, joka lähetetään lomakkeen lähettämisen yhteydessä.
 3. Luo automaatiosääntö, joka herättää lähetyslomakkeen ja lähettää testiyhteenvedon sisältävän sähköpostin.

(Tästä voi luonnollisesti olla muitakin muunnelmia. Voit esimerkiksi pyytää yhteystietoja omalla mukautetulla JavaScript-lomakkeellasi, käyttää JavaScript-koodia täyttääksesi täysin piilotetun Vine-lomakkeen ja lähettää sen sitten JavaScriptin avulla).

Vaihe 1. Vine-lomakkeen luominen

Luo yhteyslomake, joka tunnistaa sivuston kävijän ja pyytää sähköpostia (ja mahdollisesti muita yhteystietoja), jos käyttäjä on tuntematon. Lisää kenttä, joka piilotetaan ja johon kirjoitat mukautetut tiedot, jotta ne voidaan myöhemmin lähettää vierailijalle.

Seuraavassa esimerkkilomakkeessa Tapahtumakuvaus -kenttää käytetään piilotettuna. (Jos tarvitaan esimerkiksi numeroarvoja, mitä tahansa henkilökohtaista numerokenttää voidaan käyttää.)

(Älä unohda poistaa Pakollinen -lippua piilotetusta kentästä, koska tämä estää lomakkeen lähettämisen.)

Voit piilottaa Tapahtumakuvaus-kentän käyttämällä seuraavaa CSS-koodia:

Voit täyttää tietosi piilotettuun kenttään seuraavalla JavaScriptillä:

Kopioi
document.getElementById('event.description').value='näytedata'

On suositeltavaa esikatsella lomaketta tunnistetuille ja tuntemattomille käyttäjille:

Vaihe 2. Sähköpostin luominen

Luo sähköposti, johon voit lisätä tietoja piilotetusta lomakekentästä [[FORM.FIELD]] -syntaksin avulla.

Jos esimerkiksi tallennat tietosi Tapahtumakuvaus-kenttään, voit lisätä tiedot sähköpostiin käyttämällä [[FORM.EVENT_DESCRIPTION]] -tunnistetta:

Vaihe 3. Automaatiosäännön luominen

Luo automaatio, joka käynnistyy, kun sivustosi kävijä lähettää lomakkeen ja lähettää sitten sähköpostin piilotetusta kentästä:

Luodessasi Lähetti web- lomakkeen -herättimen, valitse vaiheessa 1 luomasi lomake.

Luodessasi Lähetä sähköpostia -toimintoa, sinun on valittava vaiheessa 2 luomasi sähköposti:

Ota automaatiosääntö käyttöön ja tarkista sen asetukset. Mieti huolellisesti, mitä sinun on valittava Kuinka monta automaatiota suoritetaan -asetuksesta. Lomakkeiden lähettämisen aloittamiin automaatioihin tulisi yleensä valita Kaikki aloitettu: